Smiljan Vidić dao ostavku na stranačke funkcije, ali ne i na onu gradonačelničku

VIDIĆ JE OVAJ DESNI
FOTO: BLJESAK.INFO

U izjavi za javnost Vidić je rekao kako ga se procesuira u izbornoj godini tvrdeći da je sve napravio po zakonu. 

HINA | 19. SIJEČNJA 2024. | 13:34

Gradonačelnik Čapljine, grada na jugu Hercegovine, Smiljan Vidić (HDZ BiH), podnio je ostavku na čelo gradskog odbora te stranke nakon što je protiv njega podignuta optužnica za korupciju, a on sve negirao tvrdeći da mu se podmeće u godini kada se u BiH trebaju održati novi lokalni izbori.

Na sinoćnjoj sjednici Gradskog odbora HDZ-a BiH Čapljine Smiljan Vidić je podnio neopozivu ostavku, no pri tome je ostao obnašati dužnost gradonačelnika toga grada. Vidić, koji je liječnik, u četiri je navrata biran na mjesto gradonačelnika Čapljine kao kandidat HDZ-a BiH.

Ostavka na čelo stranačke organizacije dolazi nakon što je ovoga tjedna županijsko, hercegovačko-neretvansko tužiteljstvo, sa sjedištem u Mostaru, potvrdilo optužnicu po kojoj je oštetio Grad Čapljinu pogodujući pri kupovini zemljišta kompaniji koja gradi solarne elektrane.


Prema navodima optužnice, on je zajedno sa suradnikom Darkom Šimovićem, koji je također optužen, počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti. Dodijelio je više od 140.000 metara zemljišta tvrtki Neretva energija, koja je za to platila oko 70.000 eura, dok se stvarna vrijednost procjenjuje na pola milijuna eura, čime je oštetio Grad Čapljinu.

U izjavi za javnost Vidić je rekao kako ga se procesuira u izbornoj godini tvrdeći da je sve napravio po zakonu.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.