Sajam karijera HBŽ-a okupio veliki broj budućih studenata

FOTO: FENA/MARIO LONČAR

Kako su istaknuli organizatori, njihov je cilj, kao i prethodnih godina, pomoći mladima pri odabiru fakulteta

FENA | 18. OŽUJKA 2023. | 10:23

Zagrebački klub livanjskih studenata (ZKLS), kao jedna od najaktivnijih udruga mladih na području Hercegbosanske županije, organizirao je i ove godine Sajam karijera HBŽ-a.

Na početku sajma članovi kluba održali su predavanja o studentskom životu u Zagrebu, tj. o svim mogućnostima koje nudi zagrebačko sveučilište od stipendija, razmjene studenata itd.

Prethodno je sve nazočne prigodno pozdravila ministrica znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije Gordana Nakić čije je ministarstvo financijski potpomoglo da se i ove godine održi Sajam karijera, a na čijem su otvaranju bili i predstavnici grada Livna.


Kako su istaknuli organizatori, njihov je cilj, kao i prethodnih godina, pomoći mladima pri odabiru fakulteta, dati im korisne savjete o studiranju i slično.

Svaki fakultetSveučilišta u Zagrebu imao je svoj štand na kojem su posjetitelje njihovi studenti, uglavnom s područja Livna, predstavili, podijeli materijale i brošure, kao i svoja iskustva s maturantima ove županije.

Nakon sajma održana je i simulacija polaganja ispita "državne mature" za srednjoškolce s područja Tomislavgrada, Kupresa i Glamoča, dok je subota rezervirana za buduće brucoše iz Livna.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.