Prošlo je 30 godina od tragične smrti velikog Dražena Petrovića: Bio je jedan i neponovljiv

Hrvatska košarka izgubila je vođu kakav se jednom rađa, mlađim generacijama ostale su snimke i usmena i pisana predaja o njegovoj ostavštini

BILD.BA | 7. LIPNJA 2023. | 09:54

Prošlo je 30 godina, a kao da je bilo jučer. Prije 30 godina poginuo je Dražen Petrović, jedan od najvećih europskih košarkaša svih vremena.

Traumatični događaji i oni najljepši trenuci ostaju u sjećaju cijeli život. Ljudski um je takav, što je dojam jači, to ostaje jače utisnuto u sjećanju.

Svi znamo gdje smo bili i što smo radili u trenutku kada je Goran napokon realizirao meč loptu protiv Raftera. Svi se sjećamo kao da je jučer bilo Šukerovog loba preko Schmeichela, svakog pogotka sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj, dočeka srebrnih Vatrenih…


Svi se sjećamo i tog 7. lipnja 1993. godine, tog trenutka kada je stigla vijest – Dražen je poginuo.

Draženovim odlaskom izgubili smo svi. Hrvatska košarka izgubila je vođu kakav se jednom rađa, mlađim generacijama ostale su snimke i usmena i pisana predaja o njegovoj ostavštini.

Hrabro je tvrditi da bi hrvatska košarka danas bila bolja da je Dražen živ, nikada nećemo saznati kako bi bilo da nije sjeo u taj golf tog kobnog dana, piše Sportnet.hr.

Dražen je bio neviđeni radnik, savršeni primjer da se ne može sve na talent nego da taj talent mora imati potporu napornog i teškog rada. Koliko bi još dao hrvatskoj košarci na terenu? Koliko bi joj dao u stručnom smislu nakon završetka karijere?

Što više reći, a da nije rečeno i ispričati, a da nije ispričano? Draženovu priču zna cijeli svijet. Ostavio nam je more lijepih uspomena i jednu traumatičnu.

Uvijek ćemo ga se sjećati i to ne samo 7. lipnja jer je bio jedan i neponovljivi. Košarkaški Mozzart, Dražen, Kapetan.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Što mislite o Simpsons predictionsu?
Vjerujem u sve to jer je previše slučajnosti
Ma nema od toga ništa
Hmmmmm, štogod pogode ostalo narod doda
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.