Prevažna izjava crnogorskog predsjednika uoči posjeta BiH: Uvažavamo sve legitimne predstavnike svih naroda

FOTO: FENA

Kaže da uvažava sve legitimno izabrane predstavnike svih naroda u BiH.

FENA | 27. TRAVNJA 2023. | 15:41

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je danas da se jako raduje posjetu Bosni i Hercegovini i da je BiH "iz gledišta Crne Gore" jedna od prijateljskih zemalja.

"Zaista želim sve najbolje BiH i mislim da u idućem razdoblju postoji veliki prostor za dodatnu suradnju i siguran sam da je naša zajednička budućnost, europska", istaknuo je Milatović novinarima tijekom otvaranja prvog Vestern Balkans ESG Summita u Tivtu, javlja izvještač Fene.

Komentirajući izjave predsjednika SNSD-a Milorada Dodika o secesiji Republike Srpske, Milatović je kazao da je stav Crne Gore vrlo jasan.


"Mi poštujemo BiH onakvu kakva je napravljena Dejtonskim sporazumom sa njena dva entiteta, Federacijom i Republikom Srpskom", kazao je.

Kaže da uvažava sve legitimno izabrane predstavnike svih naroda u BiH.

Komentirajući podršku člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića njegovom protukandidatu na predsjedničkim izborima Mili Đukanoviću, Milatović je kazao da je to sasvim legitimno.

"Ne zamjeram na tome, moja dužnost je da pošaljem poruku solidarnosti i dobrosusjedskih odnosa", istaknuo je Milatović.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.