Policija uhitila ljubitelja ISIL-a: 'Razapet ću policajce i zaklati vaše djevojčice'

ILUSTRATIVNA FOTKA, NEMA VEZE S TEKSTOM
FOTO: BILD.BA/IVAN CRNJAC

Prijetnje su slane unutar perioda od nekoliko dana, a uključivale su i niz zabrinjavajućih objava na društvenim mrežama

BILD.BA | 18. OŽUJKA 2023. | 14:31

Njujorčanin Ridon Kola opsjednut ISIS-om uhićen je nakon prijetećih poruka koje je slao policiji, navodeći da će ih razapeti tijekom lokalne parade za Dan svetog Patrika, prenosi Daily Mail.

Prijetnje su slane unutar perioda od nekoliko dana, a uključivale su i niz zabrinjavajućih objava na društvenim mrežama optuženog 32-godišnjaka. Ridon Kola uhićen je i pritvoren u petak, dan prije održavanja lokalne parade i proslave Dana svetog Patrika na kojoj se okuplja oko 30 tisuća stanovnika, piše Direktno.hr.

Optužen je za upućivanje prijetnji, zbog čega može biti osuđen na maksimalnu kaznu od pet godina saveznog zatvora.


Slao planove napada

Na profile društvenih medija policije Yonkersa, slao je poruke u kojima je opisivao detalje svog planiranog napada.

Tako im je 9. ožujka stigla poruka u kojoj je naveo da će ulica McLean u kojoj se održava parada biti horor scena, a zatim nadodao "Allahu Ekber".

"Razapet ću policajce iz Yonkersa i njihove šefove po cijeloj aveniji McLean", napisao je Kola u prepisci koja je objavljena nedugo nakon njegova uhićenja.

Nekoliko dana nakon objavljene poruke u kojoj prijeti da će razapeti policajce zadužene za nadgledanje povorke, objavio je sliku na kojoj drži sjekiru.

Nakon njegova uhićenja, gradonačelnik Yonkersa Mike Spano najavio je da će se događaj odvijati prema planu, a sigurnost će biti prioritet.

"Poruka je jasna. Nije smiješno, rekao je komentirajući prijetnje osumnjičenika i nadodao kako Kola sigurno neće biti na paradi koju će posjetiti svi ostali koji žele uživati u povorci", rekao je.

Podržava rat protiv nemuslimana

Državno odvjetništvo priopćilo je da je uhićen stanovnik Yonkersa, koji je u obrisanim objavama izražavao podršku terorističkoj skupini, kao i ratu protiv nemuslimana.

Naknadno su otkrivene i poruke iz 2021. godine u kojima je osumnjičenik također prijetio policiji Yonkersa.

"Zaklat ću vaše djevojčice", pisalo je u jednoj od poruka na albanskom, prenio je portal Direktno.hr.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.