Papa Franjo prokomentirao katoličke konzervativce: 'To je samoubilačko stajalište'

FOTO: SHUTTERSTOCK

Papa Franjo se sukobljuje s konzervativnim krilom Crkve od samog ustoličenja za njezinog poglavara.

BILD.BA | 16. SVIBNJA 2024. | 20:25
IZVOR: HINA

Papa Franjo je u razgovoru za američki CBS, koji će se emitirati u nedjelju, rekao da su njegovi konzervativni kritičari unutar Rimokatoličke Crkve u SAD-u zarobljeni u "samoubilačkom stajalištu", piše u četvrtak Reuters.

Tijekom intervjua u emisiji "60 Minutes" vođenog 24. travnja, koji će biti emitiran u nedjelju, papa Franjo je upitan što misli o napadima na njegov pontifikat koji dolaze iz desnih klerikalnih redova u Americi, na što je on odgovorio da je konzervativac netko tko se "čvrsto drži nečega i ne želi vidjeti dalje od toga".

"To je samoubilačko stajalište. Jedno je uzimati tradiciju u obzir, analizirati situacije iz prošlosti, ali je sasvim drugo biti zatvoren u dogmatsku kutiju", rekao je Papa.Smijenio je američkog konzervativnog biskupa

Papa Franjo se sukobljuje s konzervativnim krilom Crkve od samog ustoličenja za njezinog poglavara 2013., bilo da se radi o približavanju Crkve LGBT zajednici ili davanju značajnijih crkvenih uloga laicima.

Boksački svijet s nestrpljenjem iščekuje meč godine: U cijelu priču se umješao i papa

Franjo je prošle godine smijenio američkog konzervativnog biskupa koji je bio njegov gorljivi kritičar te ja tada ocijenio da je konzervativno krilo u američkoj crkvi "reakcionarno".

Također je američkom konzervativnom kardinalu oduzeo neke vatikanske privilegije.VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.