Papa Franjo je omogućio 'Božjem influenseru' da bude proglašen svecem, pripisao mu je drugo čudo

Do svoje smrti je vodio internetsku stranicu milanske biskupije i kasnije vatikanske akademije.

BILD.BA | 23. SVIBNJA 2024. | 16:02
IZVOR: HINA

Papa Franjo pripisao je drugo čudo talijanskom tinejdžeru koji je u kratkom životu koristio svoje kompjutorske vještine za širenje vjere i time mu omogućio da bude proglašen svecem, prvim u generaciji 'milenijalaca'.

Carlo Acutis, koji je 2006. umro od leukemije u 15. godini, bio je poznat kao "Božji influenser". Rođen u Londonu, odrastao je u Milanu gdje je do svoje smrti vodio internetsku stranicu milanske biskupije i kasnije vatikanske akademije.

Acutis je beatificiran 2020. nakon što mu se pripisalo jedno čudo. Pripisivanje drugog čuda znači da ga se može uzdići na titulu svetosti, no Vatikan nije objavio kada bi se to moglo dogoditi.Čudom se uobičajeno smatra neobjašnjivo ozdravljenje

Rimokatolička Crkva naučava sa samo Bog može izvoditi čuda, ali da sveci za koje se vjeruje da su sa Bogom na nebesima posreduju u ime ljudi koji im se mole. Čudom se uobičajeno smatra neobjašnjivo ozdravljenje.

Papa Franjo prokomentirao katoličke konzervativce: 'To je samoubilačko stajalište'

Zbog njegove "važne uloge u evangelizaciji na internetu", Acutis je prošle godine bio proglašen pokroviteljom Svjetskog dana mladih u Lisabonu, objavili su organizatori tog događajaVIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.