Ovo je nadrealno: Tomića na Linkedinu prati 7 puta više ljudi nego jednog od najjačih poduzetnika u RH 

S druge strane, Tomića na Twitteru prati manje od 200 ljudi

DRAGAN MARIĆ | 2. TRAVNJA 2023. | 15:35

I ptice na grani znaju kako se na društvenim mrežama poput Facebooka i Instagrama mogu naručiti i platiti pratitelji i to za svega nekoliko dolara, a kako se na kanalu YouTube mogu bildati i (dis)lajkovi i pregledi.

Nije nam u potpunosti jasan način kako to funkcionira, ali da je moguće, je, a o tomu se i pisalo i pričalo, a gotovo svakodnevno vam na Instagramu iskaču plaćeni oglasi koji nude veći broj pratitelja, piše portal Bild.ba.

Megapopularan


Nije poznato je li takvo što moguće i na društvenoj mreži Linkedin, ali nam nešto ne štima kad vidimo da rektora Sveučilišta u Mostaru prati više od 27 i pol tisuća ljudi.

Malo smo skrolali newsfeedom Linkedina i izletjela nam je hrpa plaćenih oglasa pa je za pretpostaviti kako je i tamo, na ovaj ili onaj način, moguće kupiti pratitelje.

Usporedbe radi, jedan od najjačih poduzetnika u Hrvatskoj, čelnik svjetski poznate aplikacije za praćenje sportskih rezultata i statistika SofaScore, Zlatko Hrkać, na ovoj mreži ima "tek" 3985 pratitelja.

Tomić je, dakle, skoro sedam puta jači od Hrkaća na ovoj mreži. Nadrealno. Dodajmo kako je Sofu na svojim mobitelima diljem svijeta do sada instaliralo više od 10 milijuna ljudi, a aplikacija detaljno prati i neke sportove za koje niste ni čuli da postoje.

Tomić malo slabiji od PD-a

Poslovni dnevnik, medij u kojeg izdaje Večernji list grupe Styria, koji prati poslovne vijesti, ima oko 8 tisuća pratitelja više od rektora Tomića.

S druge strane, Tomića na Twitteru prati manje od 200 ljudi. Disbalans između Linkedina i Twittera nam govori kako je ovdje nešto, blago rečeno, čudno.

Daleko od toga da se nečija popularnost na jednoj društvenoj mreži treba prelijevati na drugu, ali manje od 200 Twitter pratitelja i više od 27 i pol tisuća njih na Linkedinu? Znakovito.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
O autoru
Novinar i povremeni kolumnist portala Bild.ba
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.