Otvoren je konzulat Ruske Federacije u Banja Luci, Dodik tvrdi: 'Putin je na strani mira'

FOTO: RINGIER

Podsjetio je da Republika Srpska nije dopustila uvođenje sankcija Rusiji nakon početka agresije na Ukrajinu.

BILD.BA | 11. LIPNJA 2024. | 17:58
IZVOR: HINA

Šef ruske diplomacije Sergej Lavrov nazvao je Srbe bratskim narodom prigodom video obraćanja koje je objavljeno na otvaranju konzulata Ruske Federacije u Banja Luci, a tamošnji čelnik Milorad Dodik je pak hvalio predsjednika Vladimira Putina tvrdeći da je on na 'strani mira'.

"Smatramo da je ovaj projekt najvažnija komponenta za jačanje bratskih spona koja vezuje naše narode", rekao je Lavrov najavljujući da će nakon otvaranja konzulata uslijediti izgradnja rusko-srpskog hrama kao 'duhovnog i kulturnog centra u Banjaluci'.

"Naše veze s Republikom Srpskom danas doživljavaju veliki uspon", istaknuo je Lavrov. Dodao je kako je diplomatsko-konzularno predstavništvo otvoreno u 'prijateljskoj Republici Srpskoj'.


Predsjednik tog bosanskohercegovačkog entiteta je u obraćanju hvalio ruskog predsjednika Putina. "Potpuno sam siguran da je predsjednik Putin i danas na strani mira, ali mira koji podrazumijeva obranu nacionalnih i strateških interesa", rekao je Dodik.


Otvorili su konzulat Ruske Federacije u Banja Luci

Pri tome je podsjetio da Republika Srpska nije dopustila uvođenje sankcija Rusiji nakon početka agresije na Ukrajinu.

Svesrpski sabor izazvao brojne kritike: 'To je skup ljudi koji su spremni izazvati nove krize na Balkanu'

"Mi imamo naše snove, koje ćemo znati realizirati. Podijelit ćemo ih s našim ruskim prijateljima zato što su pokazali da nas razumiju u teškim vremenima po nas", istaknuo je Dodik.

On je zajedno s ruskim veleposlanikom Igorom Kalabuhovim otvorio konzulat Ruske Federacije u Banja Luci.VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.