Održana Osnivačka skupština HKD -a 'Napredak' podružnica Tomislavgrad

FOTO: MARIO LONČAR/FENA

Za predsjednicu je izabrana Marija Pavković Baković, višestruko nagrađivana književnica i književna kritičarka

BILD.BA | 16. RUJNA 2023. | 10:12

Osnivačka skupština Hrvatskog kulturnog društva (HKD) ''Napredak'' podružnica Tomislavgrad održana je u petak u Tomislavgradu.

Za predsjednicu HKD-a ''Napredak'' podružnica Tomislavgrad je izabrana Marija Pavković Baković, višestruko nagrađivana književnica i književna kritičarka , za potpredsjednicu Karla Radoš dok je za tajnika podružnice izabran novinar Ilija Snigo.

Na Osnivačkoj skupštini izabrana su i radna tijela Skupštine te je usvojen statut i drugi akti. Također, prikazan je film o povijesti i važnosti HKD-a ''Napredak''.


Predsjednik HKD-a ''Napredak'' Glavna podružnica Mostar Miroslav Landeka i dopredsjednik HKD-a ''Napredak'' Josip Križanović su u svom obraćanju istaknuli Napretkov značaj u stipendiranju studenata, izdavaštvu knjiga, organizaciji raznih kulturnih projekata i manifestacija, kao i edukativnih programa.

Prisutnima su se obratili predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin i načelnik Tomislavgrada Ivan Buntić istaknuvši podršku osnivanja podružnice HKD-a ''Napredak'' u Tomislavgradu.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.