Održana konstituirajuća sjednica Središnje uprave HKD Napredak, evo tko čini novi saziv

FOTO: HKD NAPREDAK

U uvodnom dijelu sjednice predsjednik dr. Čiča pozdravio je sve nazočne i čestitao im na izboru

BILD.BA | 6. STUDENOG 2023. | 12:27
IZVOR: FENA

Prva, konstituirajuća, sjednica novog saziva Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva Napredak održana je u subotu 4. studenoga u prostorijama Središnjice u Sarajevu pod predsjedanjem predsjednika dr. sc. Nikole Čiče.

Novi saziv Središnje uprave HKD Napredak čine predsjednik dr. sc. Nikola Čiča, dopredsjednici: Miroslav Landeka, Josip Križanović, prof. dr. sc. Hrvoje Milošević i doc. dr. sc. Damir Krešić te članice/ovi prof. dr. sc. Dražen Vikić-Topić, prof. dr. sc. Vanda Babić-Galić, mr. sc. Ivana Barišić, Franjo Leovac, dr. sc. don Vlatko Rosić, Gordana Mišković, Ines Kaić-Pervan, Sretko Tomić, dr. sc. Anto Ivić i Ivica Kovačević.

Pored članova Središnje uprave sjednici su nazočili i članovi Nadzornog odbora: Blagun Lovrinović i Dragan Glavaš.
U uvodnom dijelu sjednice predsjednik dr. Čiča pozdravio je sve nazočne i čestitao im na izboru te izrazio nadu kako će ovaj saziv Središnje uprave svojim predanim radom i trudom opravdati ukazano povjerenje zastupnika na 70. Izbornoj Skupštini HKD Napredak.

U svom obraćanju predsjednik je predstavio okvirni plan aktivnosti i djelovanja Središnje uprave u iduće četiri godine u kojem je, između ostalog, naglasak stavio na još kvalitetniju suradnju Središnje uprave i podružnica, daljnje jačanje rada podružnica, stipendiranje studenata, suradnju s ostalim temeljnim organizacijama kulture te jačanje zakonskog pravnog i društvenog statusa Napretka, kako u Bosni i Hercegovini tako i u Republici Hrvatskoj.

Nakon predstavljanja svih nazočnih članica i članova Središnje uprave, Nadzornog odbora i djelatnika Stručne službe uslijedio je radni dio sjednice.

U radnom dijelu sjednice Središnja uprava usvojila je nacrt Odluke o imenovanju članova povjerenstava Središnje uprave HKD Napredak sukladno kojoj bi se rad Središnje uprave organizirao kroz 4 povjerenstva i to: Povjerenstvo za podužnice, udruge, zaklade, klubove i članstvo, Povjerenstvo za mlade i stipendije, Povjerenstvo za kulturu, medije i izdavaštvo i Povjerenstvo za gospodarstvo i imovinu Napretka.

Razmatrana je i Informacija o održanoj 70. Glavnoj izborno-izvještajnoj skupštini Društva koja je održana 14. listopada 2023. godine, te je nakon rasprave jednoglasno zaključeno da je Skupština protekla vrlo demokratskom i pozitivnom ozračju.

Na kraju sjednice, predsjednik HKD Napredak podružnica Novi Travnik i član Nadzornog odbora HKD Napredak Blagun Lovrinović uručio je Zahvalnicu Središnjoj upravi HKD Napredak, kao srebrenom sponzoru, za potporu XVII. Međunarodnom festivalu dječje glazbe “Dok teče Lašva, a koju je u ime Središnje uprave primio predsjednik dr. Nikola Čiča.

Nakon sjednice članovi Središnje uprave i Nadzornog odbora obišli su prostorije nekadašnje radio-postaje „Vrhbosna“, Napretkove središnje knjižnice „Mijo Poljak“ kao i zgradu bivšeg švicarskog veleposlanstva u središtu Sarajeva koja bi, kako je plan ove Središnje uprav trebala postati Napretkov kulturni centar u glavnom gradu u kojem će biti galerija sa stalnim postavom vrijednih umjetničkih djela iz napretkovog fundusa, kao mjesto za koncerte, različite promocije i predstavljanja te mjesto gdje će se prezentirati kultura Hrvata Sarajeva, Hrvata u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.