Očekivan rasplet: Građani masovno uništavaju plakate SDSS-a

FOTO: PIXSELL

Pozvali su građane da se suzdrže od takvih postupaka.

BILD.BA | 3. TRAVNJA 2024. | 17:32
IZVOR: HINA

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) koju vodi Milorad Pupovac upozorila je u srijedu na monstruozne poruke govora mržnje kojima se svakodnevno uništavaju predizborni plakati "Hrvatska treba Srbe" diljem Hrvatske, posljednje u Osijeku.

"Nažalost, svakodnevno primamo izvješća o sustavnom uništavanju naših plakata diljem Hrvatske. Ne samo da se uništavaju plakati SDSS-ove kampanje, već se upada ljudima u dvorišta da bi se došlo do reklamnih panoa", upozorili su u srijedu iz SDSS-a.


Upadaju ljudima u dvorišta

"Gotovo da nema te prepreke koja će zaustaviti divljanje i mržnju prema Srbima", dodali su nakon više uništenih predizbornih plakata s porukom "Hrvatska treba Srbe" te posljednjeg vandalizma u Osijeku kod Kampusa.

To, naglasili su, nije napad samo na njihovu kampanju već i na demokratske procese i slobodu izražavanja.

"Samo preko uskršnjih blagdana monstruozne poruke govora mržnje protiv pripadnika srpske zajednice osvanule na SDSS-ovim plakatima na zadarskom području. Zagreb, Šibenik, Karlovac, Osijek… iz dana u dan redaju se gradovi po Hrvatskoj u kojima proustaški vandali uništavaju SDSS-ove plakate", priopćili su iz SDSS-a i osudili takvo nedopustivo ponašanje.

SDSS ponovno provocira kampanjom: 'Hrvatska treba Srbe kad ustaje na državnu himnu'

Pozvali su građane da se suzdrže od takvih postupaka, bez obzira na to o kojoj se političkoj opciji radilo te na zajedničko zauzimanje za kulturu suživota i poštovanja demokratskih vrijednosti.

"SDSS će se nastaviti boriti za svoja prava i interese svih građana, bez obzira na nacionalnu ili etničku pripadnost", poručili su.


VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.