Neviđena sramota u Hrvatskoj: Pijan naletio na djecu na pješačkom i dobio smiješnu kaznu

Nakon prometne nesreće 65-godišnji vozač je napustio mjesto te je naknadno pronađen

BILD.BA | 12. RUJNA 2023. | 19:08

Vozač kombija naletio je na dvoje djece na zebri u Međimurju i pobjegao s mjesta nesreće. Policija ga je kasnije pronašla i alkotestirala. Bio je pod utjecajem alkohola, ali rekao je da ga je konzumirao tek nakon nesreće.

“Jučer, 11. rujna oko 13:30 sati u Prelogu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđeno dijete.

Vozač (65) teretnog automobila, čakovečkih oznaka, upravljao je Glavnom ulicom te se pritom obilježenom pješačkom prijelazu nije se približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, piše portal Danica.hr.


U kočenju je prednjim bočnim dijelom vozila udario u stražnji bočni dio bicikla, kojeg je kao pješak guralo dijete, dok je prednjim bočnim dijelom vozila udario u prednji bočni dio bicikla, kojeg je guralo drugo dijete, također pješak.

Djeca su u trenutku nesreće prelazila obilježeni pješački prijelaz te su pritom gurala bicikle. Uslijed udara u bicikle došlo je do pada bicikla i jednog od djeteta na kolnik.

Nakon prometne nesreće 65-godišnji vozač je napustio mjesto te je naknadno pronađen. Tijekom kriminalističkog istraživanja vozač je tvrdio kako je pio tek nakon nesreće, dok je alkotestiranjem utvrđeno kako je u trenutku pronalaska bio pod utjecajem alkohola.

Privatnim vozilom ozlijeđeno dijete prevezeno je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno kako je lakše ozlijeđeno. Vozač sankcioniran je novčanom kaznom od 1770 eura uz zabranu upravljanja u trajanju od 15 mjeseci”, rekli su u utorak u policiji.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.