Na bh. tržište je stigla tjestenina koja može imati ozbiljan rizik po ljudsko zdravlje, evo o čemu se radi

Navedeni proizvod nije u skladu s odredbama Pravilnika.

BILD.BA | 13. LIPNJA 2024. | 16:46

Agencija za sigurnost hrane BiH je putem Sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je bh. tržištu isporučena tjestenina iz Rumunjske u kojima je utvrđena prisutnost nedopuštenih količina mikotoksina deoksinivalenola.

Radi se o tjestenini bez glutena “Pasta D’oro gluten free – 500 g fideos/gluten free makaroni” podrijetlom iz Rumunjske, a koje proizvodi “Sam Mills/Pasta Mare”.
Navodi se da je ova količina kontaminata može imati ozbiljan rizik po ljudsko zdravlje.


Zatraženo je poduzimanje mjera

Navedeni proizvod nije u skladu s odredbama Pravilnika o maksimalno dopuštenim količinama za određene kontaminante u hrani, navode iz Agencije.

Problemi na bh. tržištu: U popularnim čokoladicama pronađena nedozvoljena supstanca

Dodaju da su sve raspoložive informacije o proizvodu, u skladu s važećim propisima, dostavljene na dalje postupanje mjerodavnim inspekcijskim tijelima u BiH, od kojih je zatraženo poduzimanje mjera i povratno obavještavanje Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine.VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.