Muškarac koji se zapalio na Markovu trgu je podlegao ozljedama, unatoč svim naporima nisu mu uspjeli pomoći

FOTO: ANADOLIJA

Muškarac je, kako su ranije izvijestili, zadobio opekline četvrtog stupnja po cijeloj površini tijela.

BILD.BA | 12. LIPNJA 2024. | 09:30
IZVOR: HINA

Muškarac koji se polio benzinom i zapalio na Markovu trgu preminuo je večeras od zadobivenih ozljeda, izvijestili su u utorak navečer iz KBC-a Sestre milosrdnice.

Muška osoba koja se samozapalila na Markovom trgu u Zagrebu te je bila zbrinuta na Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u jedinici intenzivnog liječenja je usprkos poduzetim naporima liječnika preminula od zadobivenih ozljeda iza 21 sat, navodi se u priopćenju.

Muškarac je, kako su ranije izvijestili, zadobio opekline četvrtog stupnja po cijeloj površini tijela.


Jučer ujutro u 9,37 sati policija je dobila dojavu da se jedna osoba zapalila na Markovu trgu, gdje se nalaze Hrvatski sabor i zgrada Vlade. Zapalio se izvan ograde koja okružuje Markov trg, nakon čega je prevezen u Kliniku za traumatologiju.


Sve se dogodilo ispred Vlade RH

U tom trenutku premijer Andrej Plenković bio je na sastanku u Vladi. "Čim je obaviješten, predsjednik Vlade i ministri financija i gospodarstva, odmah su izišli ispred zgrade Banskih dvora na mjesto nesreće kako bi vidjeli što se dogodilo, dok je liječnica iz obližnje ordinacije već pružala prvu pomoć unesrećenome", priopćio je jutros vladin glasnogovornik Marko Milić.

Glasnogovornik Vlade se oglasio o tragičnom događaju na Markovom trgu: 'Svi smo potreseni'

Nešto kasnije, na konferenciji za novinare premijer Plenković je, među ostalim, izrazio žaljenje obitelji stradalog muškarca poručivši kako očekuje da nadležne službe, koje su odmah reagirale, o tom događaju i dalje izvješćuju javnost.VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.