Oglasio se Plenković: HDZ i DP napokon došli do dogovora, evo što će biti s Miloradom Pupovcem

FOTO: CROPIX

Na početku konferencije za medije, Plenković je izrazio žaljenje obitelji muškarca koji se jutros zapalio na Trgu sv.Marka.

BILD.BA | 11. LIPNJA 2024. | 17:06
IZVOR: HINA

Premijer Andrej Plenković izjavio je u utorak da će SDSS-ov Milorad Pupovac biti izglasan običnom saborskom većinom za predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava ako bude kandidat Kluba nacionalnih manjina, čime je riješeno to pitanje, a koalicija s DP-om će normalno funkcionirati.

"Tradicija je da uvijek Klub nacionalnih manjina daje svog predstavnika da bude predsjednik tog odbora. Mi ćemo, kao HDZ poštovati tu tradiciju, i drugi su se partneri s time složili.

Domovinski pokret će vidjeti tko će bit kandidat, pa će sukladno tome glasati. To je na njima, ali koalicije će normalno funkcionirati", naglasio je premijer Plenković na konferenciji za novinare nakon prvog koalicijskog sastanka nove parlamentarne većine u Banskim dvorima.


Partneri su se pripremali za sutrašnje aktualno prijepodne u Saboru, koje će ministrima iz Domovinskog pokreta biti prvo, poručio je.

Ako prijedlog zastupnika manjina bude SDSS-ov Milorad Pupovac, on će biti izglasan običnom većinom, kada se to stavi na dnevni red, rekao je Plenković.

Time je razriješeno pitanje predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava i nacionalne manjine, dodao je.

Ovog će tjedna sjednicu održati saborski Odbor za Ustav, poslovnik i politički sustav, najavio je premijer, na kojoj će krenuti s pozivom za nove ustavne suce, s obzirom da desetorici sudaca istječe mandat.

"To ćemo pitanje riješiti u roku, Znate da se sucima kojima istječe mandat on može produljiti na još šest mjeseci, tako da će se vjerojatno o tome glasati početkom rujna", naglasio je Plenković.


Izrazio je žaljenje obitelji muškarca koji se zapalio

Na početku konferencije za medije, predsjednik Vlade izrazio je žaljenje obitelji muškarca koji se jutros zapalio na Trgu sv.Marka.

"Očekujemo da nadležne službe, koje su odmah reagirale, o ovom događaju i dalje izvješćuju javnost", kazao je Plenković.

Glasnogovornik Vlade se oglasio o tragičnom događaju na Markovom trgu: 'Svi smo potreseni'

Policija je jutros u 9,37 sati dobila dojavu da se jedna osoba samozapalila na Markovu trgu, u blizini zgrada Hrvatskog sabora i Vlade. Zapalio se izvan ograde koja okružuje Markov trg, nakon čega je prevezen u Kliniku za traumatologiju.VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.