Muškarac iz BiH je protjeran iz Švicarske: Znao je da će ga uhvatiti, ali tvrdi da nije imao izbora

On je na suđenju sam priznao da je svakog dana očekivao da mu se policija pojavi na vratima

BILD.BA | 22. LIPNJA 2024. | 12:00

Sud u Zurichu osudio je državljanina Bosne i Hercegovine (36) na 15 mjeseci uvjetne kazne te petogodišnje protjerivanje iz Švicarske jer je, radeći kao poštar, krao pakete i preprodavao ih kako bi vratio dugove.

Kako se moglo čuti tijekom suđenja, on je pakete krao dok je bio zaposlen kao poštar u švicarskoj poštanskoj službi. Dokazano je da je ukrao sadržaj 43 paketa, ukupne vrijednosti 100.000 franaka, što je 204.503 KM.

Naime, on bi uređajem skenirao paket kao da je dostavljen, iako nijedan od tih paketa nije završio na pravoj adresi. Robu koju bi uzeo iz paketa je preprodavao po Švicarskoj ili slao u BiH. Uglavnom su mu na meti bili televizori, ali i caffe aparati, agregat, kao i dva bicikla.


On je na suđenju sam priznao da je svakog dana očekivao da mu se policija pojavi na vratima, ali ništa se nije događalo.

“Zaista ne shvaćam kako me nitko nije primijetio čak dva mjeseca”, rekao je on, naglašavajući u više navrata da nije svojevoljno postao kriminalac.

Naime, imao je kockarske dugove. Novcem od preprodaje želio je otplatiti te dugove. Njegov odvjetnik je rekao da je njegova “igra” bila klasična: stare dugove je otplaćivao novim zaduživanjem. U jednom momentu ti dugovi iznosili čak pola milijuna franaka. Navodno ima dug prema 70 ljudi, što u Švicarskoj, što u BiH.

Međutim, vremenom su kreditori počeli da šalju prijetnje da će mu zapaliti roditeljsku kuću, zbog čega je morao nešto hitno da poduzme. Na kraju je odlučio da krade i preprodaje stvari koje je trebao isporučiti građanima, prenosi ABCportal.info.


VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.