Muči li čelnika svjetske nogometne organizacije kriza identiteta:

Ova presica Infantina dolazi dan nakon što su Katarani zabranili prodaju alkohola na stadionima

BILD.BA | 19. STUDENOG 2022. | 16:41

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino branio je organizatore nadolazećeg Svjetskog prvenstva.

Katar, domaćin Svjetskog prvenstva koje počinje sutra, na udaru je svjetske javnosti zbog kršenja ljudskih prava. – Čuli smo puno, puno lekcija od nekih Europljana i zapadnog svijeta. Mislim da bismo se za ono što smo mi Europljani radili zadnjih 3.000 godina trebali ispričavati narednih 3.000 godina.

Tek tad bismo mogli početi dijeliti moralne lekcije ljudima – rekao je Infantino. – Danas se osjećam Kataraninom. Danas se osjećam Arapom. Danas se osjećam kao Afrikanac.


Danas se osjećam kao gej. Danas se osjećam kao invalid. Danas se osjećam kao radnik migrant. A nisam ni Kataranin, ni Arapin, ni Afrikanac, ni homoseksualac ni invalid. Osjećam se tako jer znam što znači biti diskriminiran, biti maltretiran kao stranac u drugoj zemlji – rekao je Infantino pa otkrio:

– Kao dijete su me maltretirali jer sam imao crvenu kosu i pjegice, plus sam bio Talijan. Zamislite?! Što onda radiš? Pokušaš stvarati prijateljstva. Nemojte optuživati, svađati se, vrijeđati… Počnite nešto raditi da se to promijeni – kazao je.

Ova presica Infantina dolazi dan nakon što su Katarani zabranili prodaju alkohola na stadionima i zbog toga se našli na udaru javnosti i ljutitih navijača.

– Katarski organizatori su potvrdili da su ovdje svi dobrodošli. Ako jedna osoba tvrdi drugačije, to nije mišljenje zemlje i organizatora. Izvještavanje medija i kritike su dvostruki standardi… A ovo dijeljenje lekcija je licemjerje – izjavio je.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Je li vam žao što je ljeto skoro gotovo?
Da, mrzim i jesen i zimu
Svejedno mi je
Nije, ljeto je zapravo dosadno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.