Michael J. Fox razmatra povratak glumi unatoč Parkinsonovoj bolesti, ima samo jedan uvjet

FOTO: GETTY IMAGES

Tijekom intervjua za 'Entertainment Tonight', Fox je rekao da su se njegovi ciljevi uvijek mijenjali, ali da mu je najveći cilj bio 'podići obitelj' sa suprugom Tracy Pollan.

BILD.BA | 5. TRAVNJA 2024. | 10:23
IZVOR: HINA

Michael J. Fox rekao je da bi razmislio o povratku glumi ako mu se ponudi prava uloga koja uključuje "stvarnost" njegove Parkinsonove bolesti.

Zvijezda serije "Povratak u budućnost" najavio je povlačenje iz glume 2020. godine, otvoreno govoreći o tome kako je bolest utjecala na njegovo pamćenje.

Šezdesetdvogodišnjak je rekao za "Entertainment Tonight" da bi razmislio o ponovnoj glumi ako bi mogao uklopiti svoju realnost i izazove s kojima se mora nositi.


"Ako mi tko ponudi ulogu i ja to učinim i dobro se zabavim, super", rekao je. “Bavio bih se glumom kad bi se nešto pojavilo u što bih mogao uklopiti svoju realnost, svoje izazove, ako bih mogao naći rješenje za to”.


Osnovao je zakladu za istraživanje Parkinsonove bolesti

Aktivistu i bivšem holivudskom glumcu dijagnosticirana je Parkinsonova bolest u mladosti godinu dana nakon što je 1990. objavljen "Povratak u budućnost, treći dio".

Fox je prvi put primijetio drhtanje u malom prstu prije dijagnoze u dobi od 29 godina, a progresivno neurološko stanje ozbiljno je utjecalo na njegovu pokretljivost. Zbog mnogih padova zadobio je lomove kostiju.

Tijekom intervjua za "Entertainment Tonight", Fox je rekao da su se njegovi ciljevi uvijek mijenjali, ali da mu je najveći cilj bio "podići obitelj" sa suprugom Tracy Pollan.

"Imamo četvero sjajne djece i to je velika stvar", rekao je Fox, koji se s Pollan oženio 1988. “A osim toga, tu je i zaklada”, rekao je.

Obožavatelji bijesni na Doris Dragović: 'Tri sata se borite, a na bini nikog da vidimo tu borbu'

Fox je 2000. godine osnovao Zakladu Michael J Fox za istraživanje Parkinsonove bolesti, koja je prikupila više od dvije milijarde dolara, izvijestio je CBS News u studenom.

Godine 2023. glumio je u Apple+ dokumentarcu "Still: A Michael J Fox Movie", istražujući kako je Parkinsonova bolest utjecala na njegov život.

Osim što je glumio u trilogiji "Povratak u budućnost", Fox je poznat po filmovima među kojima su "Teen Wolf" i "Doc Hollywood" te TV seriji "Spin City".

U veljači je dobio ovacije nakon što se iznenada pojavio u invalidskim kolicima na dodjeli filmskih nagrada BAFTA u Londonu kako bi uručio nagradu za najbolji film Christopheru Nolanu za "Oppenheimer".


VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.