Martin Scorsese primio počasnog Zlatnog medvjeda Berlinalea za životno djelo

Rissenbeek i Chatrian su Scorseseov posljednji film “Killers of the Flower Moon” ocijenili kao jedno od redateljevih najvećih ostvarenja.

BILD.BA | 21. VELJAČE 2024. | 13:22
IZVOR: HINA

Američki redatelj Martin Scorsese primio je u utorak navečer počasnog Zlatnog medvjeda za životno djelo ovogodišnjeg Berlinalea.

“Filmovi Martina Scorsesea žive s gledateljima, njegovi filmski likovi su živjeli i srasli s nama. Njegov pogled na povijest i ljude nam je pomogao da shvatimo, ali i da se zapitamo tko smo i odakle dolazimo”, priopćio je voditeljski dvojac Berlinalea Mariette Rissenbeek i Carlo Chatrian prilikom dodjela počasnog Zlatnog medvjeda Scorseseu.

Rissenbeek i Chatrian su Scorseseov posljednji film “Killers of the Flower Moon” ocijenili kao jedno od redateljevih najvećih ostvarenja.


“Velika nam je čast još jednom na Berlinaleu pozdraviti velikog prijatelja festivala i uručiti mu našu najvažniju nagradu”, priopćio je vodeći dvojac Berlinalea.

Nakon dodjele nagrade prikazan je Scorseseov film “Departed” iz 2006.

Prije dodjele nagrade 82-godišnji Scorsese je na konferenciji za novinare izrazio optimizam glede budućnosti filma.

“Ne mislim da film umire nego se samo mijenja”, rekao je Scorsese.

On je dodao kako redatelji ne smiju robovati tehnici nego ju usmjeravati u korist svoje kreativnosti.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.