Lidl je započeo izgradnju prvog centra u BiH: Uložili su preko 100 milijuna eura

Podrška lokalne zajednice i vlasti omogućava Lidlu da kroz ovaj projek značajno doprinese lokalnoj ekonomiji.

BILD.BA | 23. SVIBNJA 2024. | 17:03
IZVOR: HINA

Postavljanjem kamena temeljca u četvrtak Lidl Bosna i Hercegovina svečano je započeo izgradnju svog prvog logističko-distributivnog centra. Centar se nalazi u Lepenici, općina Kiseljak i predstavlja najveću investiciju kompanije Lidl u Bosni i Hercegovini do sada.

S ukupnom vrijednošću od preko 100 milijuna eura, ovo značajno ulaganje će dugoročno doprinijeti lokalnoj zajednici stvaranjem preko 200 radnih mjesta. Projekt obuhvaća zemljište površine 250.000 m2, dok će kapacitet skladišta iznositi 60.000 m2.

Skladište će biti izgrađeno prema najmodernijim tehnološkim standardima, prilagođeno za efikasno poslovanje velikog obima i karakterizirat će ga primjena specijaliziranih strojeva, sustava automatizacije i logističke opreme usmjerenih na optimizaciju operacija.


U okviru svečanog obilježavanja početka izgradnje, generalni direktor Lidla Bosna i Hercegovina, Toljan Papajorgji, podijelio je viziju i ambicije kompanije za ovaj projekt. Naglasio je kako će novi logistički centar poslužiti kao ključni korak za Lidlov ulazak na bosanskohercegovačko tržište, omogućujući kompaniji da primijeni bogato iskustvo stečeno na globalnom nivou.

"Predan rad i suradnja proteklih mjeseci popločali su nam put da zajedno obilježimo ovu značajnu prekretnicu", rekao je Papajorgji te dodao: "Danas s ponosom predstavljamo našu najveću investiciju u Bosni i Hercegovini".


Važan korak

Zahvaljujući najsuvremenijim tehnologijama, novi logistički centar Lidla Bosna i Hercegovina ispunjava najnovije standarde održive gradnje. Centar će koristiti napredne metode za energetsku efikasnost i smanjenje utjecaja na okolinu, čime postavlja nove standarde u sektoru.

Snažna podrška lokalne zajednice i vlasti omogućava Lidlu da kroz ovaj projekt ne samo unaprijedi logističke kapacitete, već i značajno doprinese lokalnoj ekonomiji, otvarajući nova radna mjesta i promovirajući ekološki osviještenu praksu.

Lidl gradi svoje objekte širom zemlje, evo koliko su novca uložili u BiH

Ovaj centar predstavlja važan korak ka održivom poslovanju, usvajajući napredne prakse koje bi mogle poslužiti kao model za buduće projekte u zemlji. Svečanosti su prisustvovali veleposlanik SR Njemačke u BiH dr. Thomas Fitschen, šefica Sektora kooperacija u Delegaciji EU u BiH Antonella Di Sandri, načelnik općine Kiseljak dipl.ing. Mladen Mišurić-Ramljak te niz visokih zvanica iz političkog, poslovnog i diplomatskog sektora.VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.