Kabiri poslao paket gradonačelnici Sarajeva zbog kojeg je zvala policiju, pogledajte njegov sadržaj

Podsjetimo, izraelski poduzetnik optužio je gradonačelnicu Sarajeva da podržava Hamas

BILD.BA | 24. STUDENOG 2023. | 21:21

Sarajevska gradonačelnica Benjamina Karić oglasila se večeras na društvenim mrežama povodom paketa koji joj je stigao od izraelskog biznismena i vlasnika MT Abraham Grupe Amara Grosa Kabirija jutros.

U paketu su rekviziti s motivima države Izrael i pisana poruka za Karićevu u kojoj stoji: "7. listopada 2023. nećemo zaboraviti ni oprostiti. Prijateljski pozdrav, Amir Gross Kabiri.

U njenom priopćenju stoji: "Na adresu Vijećnice danas je stigao paket Amira Gross Kabirija naslovljen na mene lično koji podmuklim metodama nastavlja svoje pritiske i prijetnje.


Trenutno su na licu mjesta policijski službenici MUP-a KS koji sprovode istražne radnje. Želim ovom prilikom da se zahvalim FUP-u i MUP-u KS koji su koordinisano reagovali odmah. Svoju prijavu protiv Amira Grossa Kabirija upotpunit ću pošiljkom koju sam zaprimila.

Vjerujem u pravnu državu Bosnu i Hercegovinu i bilo kakvi pokušaji zastrašivanja neće me uplašiti. Ja sam gradonačelnica grada koji je izdržao opsadu i moja je obaveza, prema građanima ovog herojskog grada, da ne pokleknem pred prijetnjama", napisala je.

Podsjetimo, izraelski poduzetnik optužio je gradonačelnicu Sarajeva da podržava Hamas, da relativizira zločine koje je ta teroristička organizacija počinila 7. listopada u Izraelu, te da će joj “povijest suditi” zbog čega ga je Karićeva prijavila policiji za prijetnje.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.