Kad ne znaju Hrvati: Srbi snimaju seriju o čuvenom nobelovcu Ivi Andriću, poznato je kome je pripala glavna uloga

Pokrivat će i dramatične godine književnog stvaranja tijekom Drugog svjetskog rata, kao i Andrićev život u Beogradu nakon rata.

BILD.BA | 9. RUJNA 2023. | 14:10

O čuvenom nobelovcu, Ivi Andriću, 7. rujna počelo je snimanje serije, u produkciji Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a.

Serija će se zvati "Nobelovac", a prva klapa pala je na lokaciji Andrićeve zadužbine, u Muzeju Ive Andrića.

Snimanje će trajati do prosinca, a pored Beograda i okoline, kadrovi će se snimati i u Herceg Novom, Sarajevu i Višegradu.


Serija od osam epizoda bavit će se životom Ive Andrića sa glavnim fokusom na trenutak kada je autor romana "Na Drini ćuprija" dobio Nobelovu nagradu za književnost 1961. godine, ali kroz svojevrsnu unutarnju dramu glavnog junaka.

Pokrivat će i dramatične godine književnog stvaranja tijekom Drugog svjetskog rata, kao i Andrićev život u Beogradu nakon rata.

Glavne uloge povjerene su Tihomiru Staniću koji će igrati Ivu Andrića, a koji je jedan i od kreatora serije, također Selmi Alispahić u ulozi Milice Babić, dok će mladog Andrića igrati Igor Jurinić, prenosi B92.

Pored Tihomira Stanića, kreatori serije su i Ivan Velisavljević i Vladimir Roganović. Scenarij potpisuju Ivan Velisavljević i Jelena Mijović i suradnici na scenariju Aleksandar Novaković i Tihomir Stanić koji je i redatelj sa koredateljem Borišom Simovićem.

U seriji igraju i Vladan Gajović, Bojan Žirović, Branka Šelić, Bojana Zečević, Petar Novaković, Svetozar Cvetković, Milivoje Obradović, Slobodan Beštić, Aleksandra Pleskonjić, Vahid Džanković, Nebojša Milovanović i mnogi drugi.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Što mislite o Simpsons predictionsu?
Vjerujem u sve to jer je previše slučajnosti
Ma nema od toga ništa
Hmmmmm, štogod pogode ostalo narod doda
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.