Još jedan grad u Hercegovini daje jednokratnu pomoć maturantima, poznato o kojem iznosu se radi

Pokušavaju što više pomoći mladim ljudima pri njihovom obrazovanju

BILD.BA | 12. SVIBNJA 2023. | 18:35

Grad Konjic uskoro će konjičkim maturantima srednje škole uručiti jednokratnu naknadu, čime se nastavlja set mjera prema mladim ljudima kako bi im se stvorile mogućnosti za što bolji život, obrazovanje te zasnivanje obitelji.

''Grad Konjic nastoji u kontinuitetu pomoći mladim ljudima, a posebno kada je riječ o obrazovanju. Proširili smo ovim prava kako bi što više mladih dobilo stipendije. Tu su najuspješniji studenti i srednjoškolci, reprezentativci, srednjoškolci koji se obrazuju za zanate, najaktivniji članovi kulturnih udruženja, Crvenog križa i dr.'', rekao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

Jednokratna naknada u iznosu od 200 KM


Dodao je kako pokušavaju što više pomoći mladim ljudima pri njihovom obrazovanju. Uvažavajući situaciju u kakvoj se nalazimo i inflaciju, gradonačelnik je kazao kako su tražili model da na najbolji način pomognu roditeljima maturanata srednje škole.

''Analizirali smo mogućnosti Proračuna Grada što možemo uraditi, tako da smo pripremili odluku koja će se naći na prvoj narednoj sjednici Gradskog vijeća, da svim maturantima srednje škole omogućimo jednu jednokratnu naknadu u iznosu od 200 maraka'', naglasio je on.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.