Ivan (30) u Splitu zgazio policajca pa pobjegao, podignuta je optužnica 

FOTO: MUP RH

Policajac je zadobio teške i po život opasne ozljede, a Božić je uhićen nakon višednevne potrage.

BILD.BA | 26. TRAVNJA 2023. | 16:36

Državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu za pokušaj teškog ubojstva protiv 30-godišnjeg Ivana Božića iz Solina.

On je krajem studenog prošle godine u Ulici Domovinskog rata u Splitu velikom brzinom udario policajca autom te samo nastavio voziti. Policajac je zadobio teške i po život opasne ozljede, a Božić je uhićen nakon višednevne potrage.

"Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1993.) zbog počinjenog kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju iz članka 111. točka 6. u svezi s člankom 34. Kaznenog zakona", piše DORH. Opisali su za što ga terete.


"Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da se 30. studenog 2022. u Splitu, u 00:52 sati, upravljajući osobnim vozilom marke Golf iz smjera juga prema sjeveru, nije zaustavio na znak/zapovijed policijskog vježbenika (2002.) Postaje prometne policije Split koji je u tom trenutku obavljao poslove nadzora i kontrole prometa", piše DORH.

"Okrivljenika se tereti da je, s nakanom da ga usmrti, bez smanjivanja brzine u naletu prednjim dijelom osobnog vozila ga udario i preko osobnog vozila ga odbacio na kolnik, uslijed čega je oštećenik zadobio osobito tešku i po život opasnu tjelesnu ozljedu.

Okrivljenika se tereti da je, nakon počinjenja kaznenog djela, bez zaustavljanja i s ugašenim svjetlima na osobnom vozilu nastavio vožnju u smjeru Solina i Klisa", dodaje se.

"U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika, sukladno odredbama članka 127. stavak 4. u svezi s člankom 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku, produlji istražni zatvor zbog postojanja opravdane bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo", navodi DORH.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.