Hrvatska dobila žestoku skupinu u Ligi nacija, a evo s kime su Zmajevi: Bit će zanimljivo

FOTO: ANTE ČIZMIĆ/CROPIX

Nova sezona Lige nacija kreće 5. rujna, a grupna faza završava 19. studenog ove godine

BILD.BA | 8. VELJAČE 2024. | 19:37

Hrvatska nogometna reprezentacija saznala je protivnika za četvrto izdanje Lige nacija. Svrstani su u skupinu 1 gdje će igrati s Portugalom, Poljskom i Škotskom.

Dalićeva momčad srela se s Portugalcima 2020. u Ligi nacija, a u oba susreta su poraženi. Upravo su Portugalci osvojili prvo izdanje

Nova sezona Lige nacija kreće 5. rujna, a grupna faza završava 19. studenog ove godine. Novost je da od ove sezone dalje ne idu samo pobjednici skupina A lige već i drugoplasirani, što znači da će se igrati prvi puta i četvrtfinale.
Prolazna skupina

Četvrtfinalni susreti igrat će se na dvije utakmice od 20. do 25. ožujka pa će u ionako natrpani raspored igračima biti ugurane još dvije utakmice. Ukratko, reprezentacija koja osvoji natjecanje odigrat će ukupno deset utakmica.

Liga nacija će ove sezone biti i direktno vezana za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. U dodatne kvalifikacije UEFA-e za SP 2026. godine ići će 12 drugoplasiranih reprezentacija iz kvalifikacija te četiri najbolje rangirane momčadi iz Lige nacija koje nisu osigurale plasman kroz kvalifikacije.

Srbija i BiH s kojima smo također mogli igrati dobili su zanimljive skupine. Španjolska, Danska, Švicarska čekaju Srbiju, dok će “zmajevi” igrati u Skupini 3: Nizozemska, Mađarska, Njemačka.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.