HNK Mostar na festivalu Mostarska liska s predstavom “Zid”

FOTO: HNK MOSTAR

Predstava “Zid” nastala je prema prvonagrađenom dramskom tekstu “Zid” autorice Ružice Aščić s Natječaja za mlade autore

BILD.BA | 22. SVIBNJA 2023. | 15:44

Na XX. Međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska” večeras, 22. svibnja u 20 sati bit će izvedena predstava “Zid” Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru. Od pristiglih prijava iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije za ovogodišnje 20. izdanje Međunarodnog festivala komedije „Mostarska liska“ izabrano je sedam predstava komedijskog žanra. Selektor festivala je Kemal Bašić.

Predstava “Zid” nastala je prema prvonagrađenom dramskom tekstu “Zid” autorice Ružice Aščić s Natječaja za mlade autore koji je objavilo Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan RH. Režiju potpisuje Christian Jean-Michel Jalžečić, također izabran na Natječaju HNK Mostar za mlade redatelje. Autorica je adaptacije i dramaturginja Dorotea Šušak.

U središtu su ove drame tri generacije jedne obitelji koje se skupa s nekoliko stanara na različite načine suočavaju s činjenicom da se ruši zid stare užare koji se nalazi u neposrednoj blizini zgrade u kojoj žive.


“‘Zid’ će publiku osvojiti svojom jednostavnošću i minimalizmom u scenskom uprizorenju, lijepim scenskim slikama, odličnim glumačkim bravurama, pričom koja ne pripada samo Mostaru, već i bilo kojem drugom gradu, pričom koja se događa svugdje. Očekivanja publike mogu biti različita, ali sigurno neće dobiti ono što su očekivali. Neka moju posljednju rečenicu svaki gledatelj shvati kako misli da je ispravno. Želim poručiti publici da uživa u ovoj predstavi za koju mi je drago da je upravo ovakva kakva je – drukčija, obična, tvoja, moja, njegova, vaša i njihova”, kazao je o predstavi redatelj Jalžečić.

U predstavi igraju Robert Pehar, Ivo Krešić, Ivan Skoko, Sanda Krgo Soldo, Ana Franjčević, Nikolina Marić, Ana Ljubić / Rafaela Perić i Miro Barnjak, priopćeno je iz HNK Mostar.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.