Grmoja: 'Nećemo dopustiti HDZ-u da privatizira domoljublje', komentirao je i Milanovićev nedolazak

FOTO: PIXSELL

Na primjedbu novinara da su oni jedini predstavnici oporbe na polaganju vijenaca, ponovio je da je Most uvijek bio na svim obilježavanjima.

BILD.BA | 30. SVIBNJA 2024. | 12:37
IZVOR: HINA

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja rekao je u četvrtak da ta stranka ostaje čvrsta konstruktivna oporba te da će i dalje obilježavati sve hrvatske državne blagdane, istaknuvši da nikome neće dopustiti da privatizira domoljublje.

Grmoja je nakon polaganja vijenaca kod Spomenika domovini čestitao građanima Dan državnosti i vjernicima blagdan Tijelova te u izjavi novinarima rekao da je Most uvijek bio na svim obilježavanjima.

"Ne može obilježavanje Dana državnosti biti početak prijateljstva, niti mi u politici imamo neprijatelje, mi imamo političke oponente. I dalje ćemo biti čvrsta konstruktivna oporba, tu nema nikakve promjene, ali sigurno ćemo sve hrvatske državne blagdane obilježavati i isto tako nećemo dopustiti nikome, pa ni HDZ-u, da privatizira domoljublje. Ako im to drugi dopuštaju, mi sigurno nećemo", rekao je.


Mi ovu domovinu volimo, mi se za ovu domovinu borimo i to ćemo nastaviti činiti iz oporbe na pristojan način, nikoga nećemo vrijeđati, ali sigurno ćemo na sve nepravilnosti, nezakonitosti, koruptivne radnje i dalje upozoravati, poručio je Grmoja.

Na primjedbu novinara da su oni jedini predstavnici oporbe na polaganju vijenaca, ponovio je da je Most uvijek bio na svim obilježavanjima i da su oni ovdje dio saborskoga izaslanstva, a ne dio vladajuće većine.


Milanović tvrdi da ovo nije Dan državnosti

"Moji osobni stavovi, moje osobne uvrijeđenosti, to što je meni netko rekao ne mogu biti iznad Domovine i državnih blagdana", naglasio je te dodao da svatko bira kamo će doći i da on nikoga neće prozivati. "Ovo je slobodna zemlja tako da u tom smislu svatko može doći ili ne doći", rekao je.

HDZ-ovci žestoko osudili Milanovića i ljevicu: 'Oni ne poštuju temeljne vrednote Hrvatske'

Što se tiče nesudjelovanja predsjednika Republike Zorana Milanovića u protokolu, Grmoja je rekao da Milanović "formalno-pravno tvrdi da ovo nije Dan državnosti jer je Hrvatska tada još uvijek u okviru Jugoslavije, ali 30. svibnja je početak promjena, demokratskih promjena i hrvatski narod je taj datum bio prihvatio".VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.