Evo 20. Sabora HDZ-a: Donosimo dašak atmosfere, najviše se spominjao - Milanović

To je sve sigurno katastrofa, ironično je prokomentirao oporbenu tezu te naglasio kako za takvu tvrdnju nemaju ni jedan argument.

HINA | 17. OŽUJKA 2024. | 15:54

Uz povike pobjeda, pobjeda, članstvo HDZ-a pozdravilo je govor predsjednika stranke Andreja Plenkovićana 20. saboru na kojem jenajavio planove ako HDZ ponovno pobijedi na izborima, te poručio kako od jučer PeđaGrbinnijepredsjednik SDP, a ZoranMilanovićnijepredsjednik države.

Najavu predsjednika Milanovića da se kandidirakao SDP-ov kandidat na parlamentarnim izborima Plenković je nazvao presedanom.

"Na središnjem Odboru SDP-a smo vidjeli jednu poruku - niti je Grbin predsjednik SDP-a, a niti je Milanović predsjednik Republike. I to je sve što ću reći o tom presedanu jer nama, s obzirom na naše rezultate, naša postignuća, našu viziju... nisu problem politički konkurenti. Ono za što smo zainteresirani, jest jačanje hrvatskih institucija, djelovanje u krizama, pomoć onima kojima je ona nužna i tu izlazimo s iskustvom kakvo nema nitko drugi", rekao je Plenković.


Ocijenio je kakoMilanovićeva odluka da izbori budu u srijedu u neravnopravan položaj stavlja Hrvate izvan Hrvatske, posebno u BiH, budući da za njih to neće biti neradan dan.

HDZ, naglasio je, na izbore izlazis iskustvom koje nitko nema te odgovorio na tvrdnje oporbe o katastrofalnoj situaciji u zemlji pobrojavši postignuća Vlade kojoj ne na čelu u protekla dva mandata – Pelješki most, koridor Vc, dovršetak Istarskog ipsilona, druga cijev tunela Učka, brze ceste, rješenje krize u Agrokoru, reakcija na koronakrizu, paketi pomoći građanima i gospodarstvu, ulazak u eurozonu i Schengenski mehanizam i dr.

To je svesigurno katastrofa, ironično je prokomentirao oporbenu tezu te naglasio kako za takvu tvrdnjunemaju ni jedan argument.

"Mi slabe točke nemamo", ustvrdio je. Uspoređujući postignuća njegovih dviju Vlada s bivšomSDP-ovom,poručio je biračima da dobro promisle žele li ići "na staro i loše" ili će dati podršku kontinuitetu sigurne, ozbiljne vlade koja će nastaviti raditi za Hrvatsku.

Najavio je da će se HDZ, ako ponovno osvoji povjerenje birača, zalagati da osigura nastavak stabilnog rasta BDP-a kako bi se dosegnulo 80 posto prosječne razine razvijenosti Europske unije.

Do kraja mandata plan je, rekao je,dosegnuti investicijski "A", podići prosječnu mjesečnu neto plaću na 1.600 eura te minimalnu bruto plaću 1.250 eura, osigurat mjesto u vrtiću za svako dijete u Hrvatskoj, a obrazovnu infrastrukturu uložit će se više od dvije milijarde eura.

Za svako rođeno dijete, majke će dobivati godinu dana mirovinskog staža, a dobna granica za odlazak u mirovinu smanjit će se za godinu dana po djetetu.Najavio je i porast mirovina u iduće četiri godine za dodatnih 20 posto.

"Podići ćemo bruto dodanu vrijednost hrvatske poljoprivrede iznad dvije milijarde eura, a udio recikliranja otpada udvostručit ćemo sa sadašnje jedne na dvije trećine", najavio je Plenković.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.