Doznajemo: Zoran Milanović stiže u Široki Brijeg na Veliku Gospu

FOTO: HINA/MILJENKO KLEPAC

Inače, 15. kolovoza Široki Brijeg slavi Dan grada i sveca zaštitnika, odnosno blagdan Uzenesenja Blažene Djevice Marije na nebo. 

IVAN CRNJAC | 3. KOLOVOZA 2023. | 09:06

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović stiže 15. kolovoza u Široki Brijeg.

"Udruga prvih dragovoljaca prve dragovoljačke postrojbe Poskok bojne HVO-a pozvala je predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića na svečanu akademiju koja se održava 15. kolovoza u Širokom Brijegu", potvrdio je to za portal Bild.ba glasnogovornik Ureda PRH Nikola Jelić.

Iz Ureda PRH još nisu objavili program i detalje boravka predsjednika Milanovića u Širokom Brijegu, glasnogovornik Jelić kazao nam je kako će mediji o tome biti na vrijeme obaviješteni.


No, Bild.ba neslužbeno doznaje kako bi predsjednik Milanović tijekom svečane akademije u Širokom Brijegu trebao i odlikovati Poskok bojnu HVO-a.

Inače, 15. kolovoza Široki Brijeg slavi Dan grada i sveca zaštitnika, odnosno blagdan Uzenesenja Blažene Djevice Marije na nebo.

Po katoličkim vjerovanjima, Djevica Marija je bezgrešnim začećem rodila Isusa Krista, Sina Božjeg, koji je svojom smrću otkupio grijehe svijeta.

U mnogim državama koje njeguju katoličku tradiciju Velika Gospa se obilježava i kao svjetovni blagdan, odnosno, taj dan je neradni dan.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
O autoru
Ivan Crnjac je bosanskohercegovački i hrvatski novinar, angažiran na RTVBiH. Osnivač portala Bild.ba.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.