Dogradonačenik Splita zabranio gledanje Eura na Rivi, Šuta mu žestoko odgovorio: 'Reprezentacija je svetinja'

FOTO: X

Suluda i podcjenjivačka izjava prema najvećem svjetskom brendu naše države.

BILD.BA | 12. LIPNJA 2024. | 10:36

Novopečeni saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik splitskog ogranka te stranke Tomislav Šuta u srijedu je komentirao najnoviji korak dogradonačelnika Splita Bojana Ivoševića.

Ivošević je naime, priopćio kako na Rivi i Matejušci neće biti postavljeni televizijski ekrani na terasama ugostiteljskih objekata. Kao razlog je naveo smjernice konzervatora. Ako se pak u gradskoj jezgri na otvorenom ne mogu pratiti utakmice Hajduka, nema razloga da se pravila mijenjaju samo za potrebe Eura 2024., kazao je.

"Bojan Ivošević obrazlažući svoju zabranu da se na rivi i Matejušci na televizorima prenose utakmice hrvatske reprezentacije okreće pilu naopako i kaže da ako se ne gleda Hajduk da se neće gledati ni 'neki EURO'. Suluda i podcjenjivačka izjava prema najvećem svjetskom brendu naše države - a to je hrvatska nogometna reprezentacija", ustvrdio je Šuta.'Kockice su svetinja'

"Za nas domaće kockice su svetinja, a na svakom kutku kugle zemaljske ono po čemu smo prepoznati. Više je reprezentacija napravila za hrvatski turizam, nego će Bojan u 100 života, a ako već on ne gaji osjećaje prema reprezentaciji molim ga da ne vrijeđa ogromnu većinu hrvatskog naroda kojoj je reprezentacija svetinja. Poslije dvije medalje sa svjetskih prvenstava ja sam uvjeren da ovaj put na rivi dočekujemo europsko zlato i to Bojan neće moći zabraniti, ali ne na televizoru nego uživo", napisao je predsjednik splitskog HDZ-a na društvenim mrežama.

Bivši hrvatski reprezentativac prognozirao kako će Vatreni proći na Euru, pričao i o Hajduku i Širokom

Dogradonačelniku je poručio da se ne skriva iza struke, odnosno konzervatorskih smjernica, jer je njihov model odnosa prema struci Kazališno vijeće HNK-a. Aludirao je pritom na ostavke koje su podnijeli članovi Kazališnog vijeća zbog neostvarenog plana HNK-a za prošlu godinu. Unatoč tome, Gradsko vijeće prihvatilo je godišnje izvješće intendanta Vicka Bilandžića, prenosi Direktno.hr.
VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.