Dodik prokomentirao spomenik Tvrtku I Kotormaniću, pogledajte što je rekao

FOTO: ARMIN DUGUT/PIXSELL

Eto im Tvrtko, ali to nije dokaz o njihovoj hiljadugodišnjoj državi

BILD.BA | 30. KOLOVOZA 2023. | 15:31

Milorad Dodik je prokomentirao je spomenik koji je postavljen preko puta Predsjedništva BiH Tvrtku I Kotormaniću. Rekao je kako je to krađa povijesnog identiteta.

“Kad netko radi u skutima noći sakriveno od javnosti, to je onda neka krađa ili lopovluk. Ovo je krađa identiteta historijskog. Predlažem da se mi time ne bavimo. On je pripadnik loze Nemanjića, ustoličen u toj proceduri u manastiru Mileševo, koje i dan danas živi i ima obilježje srpskog pravoslavnog centra”, rekao je Dodik.

Kazao je kako u to vrijeme nije bilo muslimana u Bosni i da se pojam Bosna odnosio na daleko manju teritoriju i to se ne može identificirati sa današnjom BiH


“Indikativno je da članovi koji su zaduženi za očuvanje nacionalnih spomenika nisu donijeli odluku o tako nečemu”, rekao je.

“Ovo je politička provokacija. Eto im Tvrtko, ali to nije dokaz o njihovoj hiljadugodišnjoj državi. Ta država ne postoji, ona tek postoji od Daytonskog mirovnog sporazuma. U to vrijeme su u Bosni živjeli Srbi, muslimana nije bilo. Oni koji su konvertirali kao pripadnici krššćanskih zajednica, postali odjednom muslimani, pa tražeći identitet neki su postali Bosanci i Bošnjaci”, rekao je Dodik.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Tko će biti idući predsjednik Sjedinjenih Država
Trump
Biden
Svejedno mi je
Netko treći
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.