Posušje će na poseban način odati počast stradalim anđelima, organizirana je utrka za vječno sjećanje

FOTO: FACEBOOK

Također, uskoro će biti završen i spomenik.

BILD.BA | 5. SRPNJA 2024. | 12:48

U sklopu “Posuškog lita” ove godine po prvi put će se organizirati humanitarno-memorijalna utrka “Rakitno 8K” u sjećanje na osam mladih osoba iz Posušja koje su tragično stradale na dočeku Nove godine u Tribistovu.

Cilj je da ovaj događaj postane tradicija kako bi se zauvijek sačuvalo sjećanje na njih.

Antonija Rezo, studentica kineziologije i organizatorica utrke, istaknula je kako je sport najbolji način da se ljudi okupe i odaju počast. Utrka ima široku podršku zajednice i roditelja stradalih mladih.


Do sada se prijavilo preko 150 trkača iz više zemalja. Osim glavne utrke od osam kilometara, organizirana je i rekreativna utrka pod nazivom “Rekreativac” u duljini od jednog kilometra.
Utrka “Rakitno 8K” održat će se 11. kolovoza u 17 sati. Kotizacija iznosi 25 maraka, a prijave su moguće putem linka na profilu udruge Rekreativac na Instagramu.

Također, uskoro će biti završen i spomenik za osam posuških anđela, napravljen po ideji kipara Ilije Skočibušića, a blagoslov spomenika planiran je za 2. kolovoza, prenosi Jabuka.tv.VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.