Dalić nakon teškog poraza: 'Sve golove smo primili na prelak način, Petković nije trebao pucati penal'

FOTO: CROPIX

Izgubljena utakmica od Španjolske brzo se mora arhivirati, neće biti dobro ako se za ovim porazom dugo bude žalilo.

BILD.BA | 16. LIPNJA 2024. | 10:44

Hrvatska nogometna reprezentacija porazom od Španjolske (0:3) započela je svoj nastup na Europskom prvenstvu.

Pred izabranicima Zlatka Dalića već u srijedu od 15 sati nova je utakmica. Do dvoboja protiv Albanije u Hamburgu nema puno vremena, a jutro nakon kiksa u Berlinu pred novinare će u kampu vatrenih u Neuruppinu doći izbornik Zlatko Dalić.

Na press-konferenciji će se još jednom osvrnuti na težak okršaj protiv Španjolske, ali i potencijalno najaviti što nas čeka u nastavku Eura. Pisali smo već o mogućem sastavu za utakmicu protiv Albanije, a izbornik će sigurno puno toga reći u svom obraćanju medijima koje počinje u 10 sati.


Govorio sam nakon Portugala da je to trening utakmica koja ne znači puno. Čekala nas je još teža utakmica. Jesu li to bile naše slabosti, loš dan, protivnik... Mi smo loše otvorili utakmicu, bili smo premalo agresivni, predaleko od igrača. Spori, kasnili smo u svakom duelu. To je bilo prvih 15 minuta, loš ulazak u utakmicu.

Nakon toga mi uspostavimo kontrolu, posjed, igru, primimo gol iz neke situacije koja nije baš uobičajena za nas. Ne mogu se oteti dojmu da smo sve golove primili na prelak način. Portugal nas nije zavarao, svjesni smo da je to bilo u prijateljskoj utakmici, ali nam je davalo razloga za optimizam, nedostajala je agresivnost, kasnili smo stalno, protivnik je bio predobar za nas.


Zašto su izašli Modrić i Kovačić

Nakon sat vremena ne uspjevamo preokrenuti, tada smo shvatili da se moramo okrenuti utakmici protiv Albanije. Pogotovo moramo odmoriti Luku i Kovačića. Nisu bili loši, htjeli smo ih odmoriti i dati im šansu da se oporave za drugu utakmicu. Samo to je bio razlog, ništa više.

Dani Olmo oduševio Hrvate nakon teškog poraza od Španjolske: 'Možda je rezultat previsok'

Imamo iskusne igrače koji su sve ovo skupa već prolazili. Ne smijemo dopustiti pesimizam, nema mjesta tome. Moramo napravit sve što možemo, i dalje je sve u našim rukama i na našoj strani.

I dalje je to u našoj kontroli. Moramo biti bolji i okrenut se utakmicama koje su pred nama. Na meni je taj posao da sve to okrenem, da ukažem na loše stvari. Nemamo koristi sada se vraćati na Španjolsku. Igrači su sami svjesni da je bilo loše, moramo biti pozitivni, ja prvi pa svi ostali.


Jedanaesterac Petkovića, zašto je baš on pucao?

I to treba riješiti. Modrić i Kramarić nisu bili u igri. Nije trebao Petković pucati. Ako nismo stigli mi reći i prozvati, postoji hijerarhija u reprezentaciji, mora se poštovati to pravilo. Nije on trebao pucati, penal je bio nad njim, obranio mu je isti vratar u Ligi nacija. Trebali su pucati ili Perišić ili Majer, ne Petković, jer je nad njim bio penal, prenosi Večernji.hr.
VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Očekujete li promjene nakon Lokalnih izbora koji će u BiH biti u listopadu?
Ne, sve će ostati isto
Ma kakve promjene, može samo gore
Očekujem promjenu na bolje
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.