Čović najavio iz Viteza: Sutra sporazum oko nove vlade FBiH

FOTO: HDZ BIH

Inače, danas održana stručna konferencija gospodarstvenika UBHH 'Prsten' održala se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika HDZ-a BiH

BILD.BA | 23. OŽUJKA 2023. | 19:19

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović nazočio je danas u Vitezu na stručnoj konferenciji „Energetika – izvor konkurentnosti“, koju je organizirala udruga bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten.

Stručnoj konferenciji nazočili su brojni gospodarstvenici, ali i dužnosnici HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH, izvršne i zakonodavne vlasti svih razina vlasti u BiH, a konferenciju je na početku otvorio i sve nazočne pozdravio Čović.

Govoreći o izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Čović je istaknuo kako će se sve razine vlasti truditi, skupa s Udrugom Prsten, stvarati ozračje, kako bi se moglo bolje živjeti u Bosni i Hercegovini.


"Danas doneseni zaključci će dobro doći da se mogu ugraditi u sporazum koji će se sutra potpisati s partnerima na razini Federacije, oko definiranja ustroja federalne razine vlasti, odnosno Vlade Federacije, ali i svih drugih institucija i agencija", istaknuo je među ostalim Čović.

O uspostavi vlasti

Također, Čović je govorio o procesu i dinamici uspostave vlasti na svim razinama u BiH, napominjući važnost kandidacijskog statusa i europsku perspektivu BiH.

"Kroz panele koje ćemo slušati danas ovdje, čut ćemo puno dobrih stvari, računajte na potporu svih razina politike u Bosni i Hercegovini, iako ste apolitični, da možete nastaviti dalje, jer vaš doprinos hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini neizmjerno je značajan za sve nas", poručio je Čović, osvrćući se na rad Udruge Prsten.

Nazočne je u uvodu pozdravio i prezentirao rad Udruge Prsten Svjetlan Stanić, predsjednik Udruge, nakon čega je otvorena konferencija "Energetika – izvor konkurentnosti".

Teme konferencije su bile: Sadašnja energetska kretanja i trendovi u BiH i regiji i pogled u budućnost, izlaganje na ovu temu je imao Ivica Jakić, konzultant, Hrvatske udruge za razvoj i primjenu vodikovih gorivnih članaka, potom na temu Vanjskotrgovinska razmjena BiH u energetici govorio je Vjekoslav Vuković, dopredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH.

U drugom panelu govoreno je na temu Makroeknomska analiza i situacija na tržištu kamata i radne snage u BiH, a izlagač je bila Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB d.d.

Inače, danas održana stručna konferencija gospodarstvenika UBHH 'Prsten' održala se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragana Čovića.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Hoće li se SDA raspasti ili će se doživjeti promjene?
Raspad totalni, gotovi su
Unutarnje promjene i nova lica
Svejedno mi je
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.