Bivša ministrica Milanovića nazvala seksistom, pozvala je žene u Hrvatskoj 'dignite svoj glas'

FOTO: PIXSELL

Istaknula je kako Milanović u seksizmu nije usamljen.

BILD.BA | 21. OŽUJKA 2024. | 10:41

Bivša ministrica Nada Murganić u četvrtak je žestoko kritizirala seksističke izjave predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića.

Nada Murganić koja je ujedno i predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski, prozvala je Milanovićeve diskriminirajuće izjave o Ivani Petrović i Jasni Omejec, nakon što ih je predsjednik nazvao ih je dežurnom kreštalicom i političkom priležnicom.

"Seksizam i omalovažavanje žena okosnica je djelovanja Zorana Milanovića još od vremena kada je bio premijer i u kampanji u kojoj je nemilosrdno vrijeđao predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović, do mandata predsjednika Republike Hrvatske u kojem je rad mnogih žena pokušao podcijeniti samo zato što su žene", započela je Murganić, prenosi Direktno.hr.


Rekla je da je to još jednom potvrdio omalovažavajući bivšu predsjednicu Ustavnog suda gospođu Jasnu Omejec, kao i TV novinarku Ivanu Petrović te je snažno osudila takav oblik uvredljivog govora i javne difamacije. "Predsjednik je u nedostatku argumenata, političke kulture i političke umješnosti pokazao da nema karaktera. Jer osoba koja ima karaktera, prema ženama ima poštovanja", kazala je Nada Murganić.


Milanović u seksizmu nije usamljen

Istaknula je kako Milanović u seksizmu nije usamljen. "Ivica Puljak, čiju je suprugu Milanović također vrijeđao, pruža svesrdnu podršku tom istom Milanoviću govoreći kako nije ni bilo razloga za isprikom te staje uz njega samo kako bi si osigurao saborsku fotelju", objasnila je predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski.

Istaknula je da iako su Dalija Orešković i Marijana Puljak. njihove političke oponentice i šute čekajući da im SDP udijeli mjesto na listi, oni smatraju kako postoje teme koje nadilaze stranačke razlike, a pitanje ravnopravnosti žena i muškaraca jedno je od ključnih.

Tenzije sve više rastu: DIP upozorava Milanovića, evo što su mu poručili

"U borbi za slobodnu, uključivu i ravnopravnu Hrvatsku, pozivamo sve žene - dignite svoj glas protiv onih koji vas smatraju manje vrijednima. To je vaše i naše pravo, a ovi izbori su prilika da pokažemo da mizoginiji nije mjesto u javnom prostoru, politici i hrvatskim institucijama", zaključila je.


VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.