Bild.ba doznaje: Predrag Čović rekao da izbori u RH neće biti neradni dan u Hercegovini

FOTO: BILD.BA/DRAGAN MARIĆ

Ništa od svetkovine…

BILD.BA | 10. TRAVNJA 2024. | 22:43

Prije nešto manje od mjesec dana u Lisinskom u Zagrebu održan je Sabor HDZ-a. Na njemu je bio i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Tijekom svog govora rekao je kako će izbori u Hrvatskoj biti neradni dan i u BiH. To će biti svetkovina, kazao je, između ostalog, Dragan Čović.

Izbori za za zastupnike u Hrvatski sabor održat će se 17. travnja u Republici Hrvatskoj, a Hrvati izvan RH, pa tako i oni u BiH, bit će u prilici glasovati 16. i 17. travnja.


Kada je u pitanju zapadna Hercegovina odnosno Županija Zapadnohercegovačka, neradnog dana neće biti. Tako je, doznajemo, svojim bliskim suradnicima rekao predsjednik vlade ove županije Predrag Čović.

Što se tiče BiH, odluku o neradnim danima donosi pojedina županija, odnosno kanton. Bild.ba nije uspio iz neovisnih izvora provjeriti kakva će situacija biti u drugim županijama s (relativnom) hrvatskom većinom. Hoće li biti neradnog dana u Hercegovačkoneretvanskoj, Hercegbosanskoj, Posavskoj i Srednjobosanskoj - ostaje za vidjeti.

Hrvati u BiH na ovim izborima svoje pravo mogu ostvariti birajući jednu od listi za XI. Izbornu jedinicu u diplomatsko-konzularnim predstavništvima u Sarajevu, Banjaluci, Tuzli, Mostaru, Livnu, Vitezu i Odžaku.

U četvrtak, 11. travnja, bit će održana sjednica Vlade ŽZH pa postoji mogućnost i da predsjednik te vlade donese drugačiju odluku.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.