Bakir Izetbegović je jako ljut na Dodika, jednu stvar mu ozbiljno zamjera

Dodaje se da nije nikakav alibi međunarodnim dužnosnicima to da će Dodik izazvati probleme

BILD.BA | 4. SIJEČNJA 2024. | 14:09

Stranka demokratske akcije smatra da je najava Milorada Dodika da će u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojiti zakon kojim oduzima nadležnost Središnjem izbornom povjerenstvu BiH na području ovog entiteta, novi nasrtaj na ustavno-pravi poredak Bosne i Hercegovine.

"Kontinuirani napadi na državu i njene nadležnosti, a posebno udar na Ustavni sud Bosne i Hercegovine, Dodikov su pokušaj puzajuće secesije. Tome se konačno mora stati u kraj. Ne postoji više nijedno opravdanje za popustljivost Vijeća za implementaciju mira (PIC) i Ureda visokog predstavnika (OHR)", navodi se u priopćenju SDA.

Dodaje se da nije nikakav alibi međunarodnim dužnosnicima to da će Dodik izazvati probleme ako se ne udovolji njegovoj ucjenjivačkoj "balvan" politici.


"Problemi će biti mnogo veći ako Dodik ne bude zaustavljen u urušavanju Dejtonskog mirovnog sporazuma. Toga moraju biti svjesni svi. Zabrinjavajuća je šutnja međunarodnih dužnosnika, ali i stranaka Trojke, čija nesposobnost da se suprotstavi Dodikovoj politici postaje opasna po državu", navode iz SDA.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.