Ancelotti se suprotstavio FIFA-i: 'Real Madrid neće sudjelovati na Svjetskom klupskom prvenstvu ', objasnio je i zašto

FOTO: PRIMERA DIVISIÓN

U netom okončanoj sezoni Ancelotti je s Realom uz 15. naslov europskog prvaka osvojio i naslov španjolskog prvaka.

BILD.BA | 10. LIPNJA 2024. | 16:07
IZVOR: HINA

Trener europskog nogometnog prvaka Reala iz Madrida Carlo Ancelotti izjavio je kako njegova momčad neće nastupiti na Svjetskom klupskom prvenstvu koje bi se trebalo održati krajem sljedeće sezone u SAD-u nakon što je Međunarodni nogometni savez (FIFA) značajno smanjio nagradni fond.

"FIFA može zaboraviti na to, klubovi i igrači neće nastupiti na tom turniru. Jedna utakmica Real Madrida vrijedi 20 milijuna, a FIFA nam nudi taj iznos za čitavo natjecanje. Naš odgovor je negativan.

Kao i mi, i ostali će klubovi odbiti pozivnicu", kazao je Ancelotti u razgovoru za talijanski dnevnik Il Giornale objavljen u ponedjeljak povodom 65. rođendana trofejnog talijanskog trenera.


Ronaldo i Modrić oduševili nogometni svijet: Pogledajte emotivni susret dvojice velikana

Na prvom Svjetskom klupskom prvenstvu na kraju sljedeće sezone trebala bi nastupiti 32 kluba, od toga 12 europskih s najboljim koeficijentom.


'Uvijek sam uspijevao održavati ravnotežu'

U netom okončanoj sezoni Ancelotti je s Realom uz 15. naslov europskog prvaka osvojio i naslov španjolskog prvaka. Upitan kako uspijeva zadržati strast prema svom poslu odgovorio je:

"Ne vidim ništa osobito novo, to je uvijek bio moj posao. Uspijevam zadržati strast tako da proživljavam utakmicu i uvijek sam uspijevao održavati ravnotežu. Uspio sam i prebroditi trenutke koji nisu bili osobito pozitivni za mene, kao na primjer nakon epizode u Evertonu kada su ljudi mislili da sam gotov i da sam prestar".VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.