Ancelotti je sam sebe demantirao: 'Moje riječi nisu interpretirane na način na koji sam namjeravao'

Službeno priopćenje objavio je i Real.

BILD.BA | 10. LIPNJA 2024. | 17:35
IZVOR: HINA

Trener europskog nogometnog prvaka Reala iz Madrida Carlo Ancelotti izjavio je kako njegove riječi vezane uz moguće odbijanje pozivnice za sudjelovanjem na Svjetskom klupskom prvenstvu nisu interpretirane na način na koji je on namjeravao, dok se priopćenjem oglasio i sam 'kraljevski' klub navodeći kako njegovo sudjelovanje nikada niti nije bilo upitno.

Nakon što je Međunarodni nogometni savez (FIFA) značajno smanjio nagradni fond za klubove koji će nastupiti na Svjetskom klupskom prvenstvu koje bi se trebalo održati krajem sljedeće sezone u SAD-u Ancelotti je u intervjuu za talijanski dnevni list Il Giornale objavljenom u ponedjeljak povodom njegova 65. rođendana kazao:

"FIFA može zaboraviti na to, klubovi i igrači neće nastupiti na tom turniru. Jedna utakmica Real Madrida vrijedi 20 milijuna, a FIFA nam nudi taj iznos za čitavo natjecanje. Naš odgovor je negativan. Kao i mi, i ostali će klubovi odbiti pozivnicu".


No, kasnije tijekom dana Ancelotti je povukao izjavu. "Ništa ne može biti netočnije od toga kako bih ja odbio mogućnost igranja na turniru kojega smatram velikom prilikom za nastavak borbe za velike trofeje s Real Madridom", izjavio je.
'S ponosom i entuzijazmom'

Službeno priopćenje objavio je i Real. "Kao što je i planirano, naš klub će sudjelovati na ovom službenom natjecanju i to s ponosom i entuzijazmom kako bismo novim trofejom ispunili snove milijuna naših navijača diljem svijeta", istaknuli su.

Ancelotti se suprotstavio FIFA-i: 'Real Madrid neće sudjelovati na Svjetskom klupskom prvenstvu ', objasnio je i zašto

Na prvom Svjetskom klupskom prvenstvu na kraju sljedeće sezone trebala bi nastupiti 32 kluba, od toga 12 europskih s najboljim koeficijentom.VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.