Zašto Bosiljko Mišetić tvrdi da su Hrvati u BiH danas obespravljeniji nego u doba Tita i Cvijetina Mijatovića?

FOTO: PODCAST VELEBIT

Emisija se emitira u utorak u 20 sati i 5 minuta u programu Televizije Herceg-Bosne.

BILD.BA | 20. VELJAČE 2024. | 12:04
IZVOR: HMS

Zašto tvrdi da su Hrvati u BiH danas obespravljeniji nego u doba Tita i Cvijetina Mijatovića? Što učiniti kako bi se izašlo iz takve pozicije? Koje su političke snage u Zagrebu i Mostaru bile protiv gašenja Hrvatske Republike Herceg-Bosne 1994. i zašto ta struja nije prevladala? Kako su izgledali sastanci Tuđman – Izetbegović i je li Izetbegović nudio podjelu BiH? Jesu li u Zagrebu pri gašenju Herceg-Bosne bili svjesni da će nacional-unitaristi nakon rata krenuti s političkim uništavanjem Hrvata u Federaciji? Što je interes Amerikanaca u ovom dijelu Europe? Zašto se protivi bilo kakvoj intervenciji Christiana Schmidta? Te zbog čega misli da je hrvatska federalna jedinica s diskontinuitetom teritorija dobro rješenje?

O tim i drugim temama za Kompas RTV-a Herceg-Bosne govori bivši specijalni savjetnik prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana za BiH, Bosiljko Mišetić.

Urednik i voditelj Kompasa je Miroslav Vasilj.


Emisija se emitira u utorak u 20 sati i 5 minuta u programu Televizije Herceg-Bosne, a u srijedu u 14.00 sati u programu Radija Herceg-Bosne.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.