Zlatko Dalić najavio promjenu sustava: ‘Ostali smo bez Kovačića, ali i onoga tko ga je trebao zamijeniti‘

FOTO: CROPIX

U slučaju da se Vatreni ne uspiju plasirati kroz skupinu D, ostaje play-off

BILD.BA | 17. STUDENOG 2023. | 18:00

Zlatko Dalić i Luka Modrić najavili su utakmicu protiv Latvije na konferenciji za medije.

Već se sve zna što je potrebno hrvatskoj reprezentaciji kako bi se plasirala na Euro 2024, godine u Njemačkoj, a to su pobjede u zadnje dvije utakmice protiv Latvije i Armenije u Zagrebu te kiks Walesa.


U slučaju da se Vatreni ne uspiju plasirati kroz skupinu D, ostaje play-off, kroz koji možemo na teži način tražiti naše mjesto u završnici.


Nismo se nadali

“Nismo se nadali da ćemo biti u ovoj situaciji, ali dogodilo se što nitko nije očekivao niti priželjkivao, treba zaboraviti što je bilo u prošlo ciklusu te pokušati odigrati dvije prave utakmice. Imperativ su pobjede, a nadamo se da će nas se poklopiti rezultati i da se plasiramo na Euro. To bi bilo idealno. Moramo odigrati kao s njima u Rijeci, takva mora biti pristup i igra, vjerujem da to možemo ponoviti”, na početku press konferencije rekao je kapetan Modrić pa naglasio dodatni motiv kod Vatrenih:

“Vjerujem da hoće. Svi su oni bitni za našu igru, a mi ih moramo nadoknaditi. Dobro smo trenirali pet dana, dobro je što smo duže skupa, vjerujem da to što smo radili možemo pretočiti na teren u ove dvije utakmice”, rekao je na početku Luka pa se dotaknuo i našeg zadnjeg protivnika Armenije, koja gostuje u Cardifu:

“Armenija je s pobjedom i dalje u igru za Euro. Sve je otvoreno. Ima kvalitetu, dobrih igrača koji mogu jednim potezom riješiti utakmicu, bit će zanimljiva utakmica njih i Walesa. Wales je također dobar, bio je aut od svega, a sada je u igri. No, moramo imati fokus na nas, da se ne bismo poskliznuli opet ako budemo previše mislili na druge utakmice”, rekao je Luka i komentirao povratak Marka Pjace:

“Definitivno mi je drago što je opet s nama. Zna se koliko je bio važan i velik za nas prije ozljede. Sretni smo što je opet s nama, imao je nekoliko teških godina boreći se da se vrati. Izabrao je pravi put došavši u ekipu koja se bori za vrh u Hrvatskoj, ima prostora, vidim ga dobrim, trenira dobro, bit će nam od pomoći ako mu izbornik ukaže šansu”, rekao je Luka, koji je zaželio pobjedu na sutrašnji dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Vukovara:

“Bilo bi lijepo da taj dan obilježimo s pobjedom i napravit ćemo sve da tako i bude.”

Izostanci i nova lica

“Dosta dobar dojam je ostavio na mene, nisam ga imao previše prilike gledati, jednu-dvije utakmice za mladu reprezentaciju, vidjelo se da ima nešto drugačije, zasluženo je pozvan. Ako mu izbornik da šansu nadam se da će pokazati da je s pravom tu. Prije nismo imali ljevaka na desnoj strani”, rekao je Luka o Marcu Pašaliću pa komentirao izostanak Kovačića:

“Već igramo dugo skupa, super se poznajemo, Brozović, on i ja funkcioniramo jako dobro, iako se ne bi reklo po zadnjem ciklusu. Žao mi je što ga nema, pokušat ćemo ga nadomjestiti na najbolji način i doći do pobjede. Vidjet ćete na dan utakmice tko će igrati umjesto njega, mi već znamo”, nasmijao se Luka i komentirao suparnika Latviju:

“Nemamo straha nikakvoga, ovo je nogomet, sport, došli smo odigrati što bolje i pobijediti. Respektiramo Latviju kao i svakog protivnika, pokušat će nam zakomplicirati. Morat ćemo biti sto posto unutra s pravim pristupom da dođemo do pobjede. Ne mogu reći da sam previše čuo o Latviji. Bili smo ovdje 2010. godine, ali nisam igrao. Riga izgleda kao lijep grad, a Latvija kao lijepa država”, završio je Modrić.

Riječ izbornika

“Popričali smo, ali ne o Latviji niti puno o nogometu”, prokomentirao je Dalić pitanje o Tomislavu Stišiću pa nastavio o mogućoj pomoći Armenije:

“Ne razmišljam o tome, nisam fokusiran na njih nego na nas i da mi obavimo svoj posao. Mi moramo uzeti šest bodova, došli smo po tri boda. Možda će rezultat iz Erevana djelovati u nekom smjeru prema nama jer znat ćemo ga, budući da igraju ranije”, rekao je Dalić i dodao:

“Nećemo razmišljati o Armeniji, nama je Latvija najvažnija utakmica, to nam je jako bitno, nema smisla kalkulirati. Želimo da svi budemo fokusirani, ne odmaram nikoga. Ali svjestan sam da Ivanušec i Kramarić dugo nisu igrali, nemaju minutažu, moramo ih spasiti i sačuvati koliko god možemo za Armeniju. Ne razmišljamo o Armeniji nego o njima koji dugo nisu igrali”, rekao je izbornik i komentirao tko će zamijeniti Kovačića:

“Velike je šteta da smo izgubili Sučića, bio je u prvom planu da on bude taj. Sad je i on otpao zbog zdravstvenih tegoba, igrat ćemo više napadački, bit će dva vezna i polušpica. Spremamo se igrati drugačije kad već nema Kovačića.”

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.