Željana Zovko susrela se sa zagrebačkim nadbiskupom: Uručila mu knjigu o bl. Alojziju Stepincu

Nadbiskupu Kutleši je približila svoje trenutne parlamentarne aktivnosti

BILD.BA | 13. STUDENOG 2023. | 16:03

Potpredsjednica Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) u Europskom parlamentu Željana Zovko susrela se na Kaptolu sa zagrebačkim nadbiskupom Draženom Kutlešom.

Zovko je nadbiskupu Kutleši približila svoje trenutne parlamentarne aktivnosti s naglaskom na konferenciju o blaženom kardinalu Alojziju Stepincu i nedavno održani okrugli stol o Putu sv. Jakova u Europskom parlamentu, priopćeno je u ponedjeljak iz EPP-a.

Tim povodom, Zovko je nadbiskupu uručila i knjigu koju je izdala nakon konferencije o blaženom Stepincu, a koja sadrži zaključke spomenutog događaja i osvrte međunarodnih stručnjaka, uključujući iz SAD-a, Velike Britanije, Svete Stolice i Hrvatske.


Također, razgovarali su i o aktivnostima EPP-ove radne skupine za međukulturni i vjerski dijalog te je Zovko naglasila što sve Klub zastupnika EPP-a radi za njegovanje demokršćanskih vrijednosti i očuvanje kršćanske tradicije u Europi te promicanje uloge kršćanina pojedinca u politici.

Podsjetimo, Zovko u sklopu svog rada aktivno doprinosi promicanju hrvatske kulturne, vjerske i povijesne baštine kroz organizaciju raznovrsnih događaja, osobito kroz Odbor za kulturu i obrazovanje, Radnu skupinu EPP-a za međukulturni i vjerski dijalog, Skupinu za njegovanje kulture sjećanja i Međuskupinu za europsko kulturno nasljeđe, Put sv. Jakova i druge.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Kako će Hrvatska proći na Euru?
Osvojit će ga
Bit će u top 4 reprezentacije
Neće napraviti ništa posebno
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.