Zelenski priznao gubitak: Mislim da Bahmut više nije pod ukrajinskom kontrolom

'Danas je Bahmut još samo u našim srcima'

HINA | 21. SVIBNJA 2023. | 10:25

Čini se da je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij u nedjelju potvrdio gubitak grada Bahmuta kada je upitan je li i dalje pod kontrolom Kijeva, rekavši da je taj grad “danas još samo u našim srcima”.

Upitan u Hirošimi prije sastanka s američkim predsjednikom Joeom Bidenom odupiru li se i dalje ukrajinske snage u Bahmutu ili je Rusija preuzela grad Zelenskij je bio neodređen, a potom rekao: “Morate razumjeti da (tamo) više nema ničega”, prenosi Hina.

“Danas je Bahmut još samo u našim srcima”, kazao je.


Rusija je u subotu rekla da je u potpunosti zauzela istočni ukrajinski grad, što bi, ako je istina, označilo kraj najduže i najkrvavije bitke u 15-mjesečnom ratu.

Napad na većinom sravnjen grad predvodile su trupe plaćenika skupine Wagner čiji je vođa Jevgenij Prigožin ranije u subotu rekao da su njegove snage konačno potisnule Ukrajince iz posljednjeg područja unutar grada.

Kijev je prethodno odbacio Prigožinovu tvrdnju.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.