Zaposlenik Grlića Radmana uhićen zbog mutnog posla s migrantima: Čekaju ga neugodna pitanja

Uhićen je jer je s dvojicom državljana Indije u svojoj kući u Zagrebu ilegalno držao devetero stranaca

BILD.BA | 2. SIJEČNJA 2024. | 19:28

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman neće biti sretan nakon što je otkriveno da je jedan zaposlenik Ministarstva vanjskih poslova uhićen jer je s dvojicom državljana Indije u svojoj kući u Zagrebu ilegalno držao devetero stranaca.

Naime, sve se dogodilo na području Medveščaka gdje se nalazi kuća prvoosumnjičenog 64-godišnjeg Hrvata, djelatnika Ministarstva.

Svi migranti su uhićeni, zatražili azil
Četvero ljudi iz Bangladeša i pet iz Pakistana pokušali su pobjeći policiji, no ubrzo su uhvaćeni te su svi nakon toga zatražili azil. Policija je par dana nakon dojave da su u kući ilegalni migranti osiguravala cijelo područje.


Svi su privedeni osim jednog Indijca koji je u bijegu. 64-godišnji zaposlenik Ministarstva ispitan je u Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu i pušten da se brani sa slobode, doznaje

Djelatnik Ministarstva iznajmio kuću i nosio hranu
“Hrvatski državljanin je svoju kuću iznajmio drugoosumnjičenom. On je tu kuću opremio madracima i donosio hranu osobama koje su se tu nalazile. Govorimo o jednom dogovoru trojice muškaraca s ciljem koristoljublja. Oni su omogućili pomogli ulazak kretanje i boravak stranih državljana na području republike Hrvatske”, rekla je Marija Goatti, glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke.

Ministar Grlić Radman zasad se nije očitovao o ovom slučaju, no sasvim je jasno da će morati odgovarati na po njega neugodna pitanja.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Podržavate li Milanovićevu kandidaturu?
Da, svakako, on je super
Ne! Ovo je grozno što radi
Ma boli me briga
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.