Započela obuka vatrogasaca na području Hercegbosanske županije

Obuku provodi pet instruktora iz Mostara, dok je Profesionalna vatrogasna postrojba Tomislavgrad ustupila svoja vozila i tehniku.

FENA | 27. OŽUJKA 2023. | 13:28

U organizaciji Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije i Službe za civilnu zaštitu općine Tomislavgrad, u ponedjeljak je započela petodnevna obuka za vatrogasce.

Obuci su pristupila 22 kandidata iz četiri općine (Tomislavgrad, Livno, Kupres i Glamoč), koji će nakon završenog teoretskog dijela proći praktični dio obuke u prostorijama Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad, a zatim će kandidati pristupiti polaganju ispita za dobrovoljne, odnosno profesionalne vatrogasce.

Obuku provodi pet instruktora iz Mostara, dok je Profesionalna vatrogasna postrojba Tomislavgrad ustupila svoja vozila i tehniku.


Teoretski i praktični dio

Teoretski dio obuke obuhvaća osnove iz poznavanja propisa iz oblasti zaštiti od požara i vatrogastva, osnove procesa gorenja i gašenja, požarne opasnosti i mjere zaštite od požara u građevinama i na otvorenom prostoru, vatrogasne tehnike i taktike te vođenje fizičke pripreme vatrogasaca.

U praktičnu dijelu obuke kandidati će proći vježbe s vatrogasnom tehnikom, taktičke vježbe gašenja požara i intervencije, nastup vatrogasnih jedinica i mjere spašavanja, pružanje prve medicinske pomoći, vježbe pružanje pomoći u spašavanju ljudi i materijalnih dobara u prirodnim i drugim nesrećama, kao i vježbe rukovođenja.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.