Zajednička sjednica vlada Federacije i Republike Srpske, ovo su ključne poruke nakon što je održana

Nikšić je kazao da su se o svim točkama vrlo brzo dogovorili, a posebno se referirao na dogovor da BiH uskoro potpuno zabrani izvoz trupaca.

BILD.BA | 8. LIPNJA 2023. | 16:40

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić kazao je nakon današnje zajedničke sjednice dviju entitetskih vlada da su Vlada Federacije Bosne qi Hercegovine i Vlada Republike Srpske iskazale spremnost da zajedno rade i stvaraju bolji ambijent za građane i poslodavce, kako ne bi odlazili iz BiH.

– Građani su danas vidjeli da dvije vlade zajedno sjede i rade, jer smo mi najodgovornije osobe za rješavanje stvarnih životnih potreba – kazao je.

Zahvalio je predsjedniku Vlade RS Radovanu Viškoviću na dobrodošlici, a posebno ministrima obje vlade, ističući da su svi vrlo konstruktivno radili.


Nikšić je kazao da su se o svim točkama vrlo brzo dogovorili, a posebno se referirao na dogovor da BiH uskoro potpuno zabrani izvoz trupaca.

– Vrlo brzo smo se dogovorili da to bude trajna kategorija – kazao je.

Također je istaknuo da su se vrlo brzo dogovorili da BiH nastupa s jednim glasom kada se donose odluke o odlaganju nuklearnog otpada u Trgovskoj gori.

– Obje vlade rade na tome da BiH nastupa jednim glasom kada je to u pitanju. Prije nekoliko dana nas je posjetio i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac s kim smo vrlo dobro iskomunicirali neke stvari – kazao je.

Nikšić je naglasio da je ozračje vrlo dobro te da su kroz dnevni red prošli brzo, kada je u pitanju život građana i ekonomija.

– Bitno je da pričamo o tome što ćemo uraditi. BiH ne zaslužuje da se valja u blatu – kazao je.

Također je naglasio da su neke vrlo bitne teme ostavili za sljedeći put, kao što je izgradnja autocesta.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Što mislite o Simpsons predictionsu?
Vjerujem u sve to jer je previše slučajnosti
Ma nema od toga ništa
Hmmmmm, štogod pogode ostalo narod doda
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.