Vranješ kritizirao Bećirovića: U bošnjačkoj utopijskoj viziji BIH Srbi i Hrvati mogu biti samo kmetovi i sluge

FOTO: PRINTSCREEN

'Vidjeli smo demonstraciju kako bi izgledala njihova “građanska država''

BILD.BA | 15. SVIBNJA 2023. | 10:23

-Insistiranje bošnjačkog člana Predsjedništva Denisa Bećirovića da budem isključen iz protokola njegove posjete jer mu ne odgovara moja nacionalnost je jedna manifestacija šovinizma i srbofobije, rekao je ambasador BiH u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ.

-Vidjeli smo ogromno odstupanje od redovnog protokola kad bilo koji šef države, bilo gdje putuje u neku bilateralnu posjetu, naravno da se podrazumijeva da je dio protokola ambasador koji je tamo akreditovan i koji predstavlja tu zemlju, rekao je Vranješ za RTRS i dodao da to važi za sve osim za BiH ili za pojedince u BiH.

-Mi smo vidjeli demonstraciju kako odprilike Bećirović, a možemo reći i političko Sarajevo doživljavaju u praksi kako bi izgledala njihova “građanska država”, ustvari kako bi izgledalo kada bi oni uredili BiH po svojim mjerilima, kazao je on.


-Sve ovo se može primijeniti i na širu sliku bošnjačke utopijske vizije BiH u kojoj Srbi i Hrvati mogu biti samo kmetovi i sluge, onako kako se to zamišlja kroz iskrivljenu istoriju na kojoj je doktorirao Bećirović, rekao je Vranješ.

-Bećirović nije mogao da “proguta” činjenicu da dolazim iz reda srpskog naroda i da bi trebao da prisustvujem posjeti Zagrebu jer sam ambasador BiH u Hrvatskoj, kazao je Vranješ.

VIŠE IZ RUBRIKE:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Što mislite o Simpsons predictionsu?
Vjerujem u sve to jer je previše slučajnosti
Ma nema od toga ništa
Hmmmmm, štogod pogode ostalo narod doda
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.