Vlak izletio iz tračnica i završio u polju, ima teško ozlijeđenih

Prema ranijim izvještajima putnički se vlak sudario s teretnim

BILD.BA | 4. TRAVNJA 2023. | 12:29

Putnički vlak s najmanje 50 putnika iskočio je iz tračnica u Nizozemskoj rano u utorak, nakon što je udario u građevinsku opremu na pruzi, a ozlijeđeno je oko 30 ljudi, priopćile su nizozemske hitne službe.

Neki su putnici teško ozlijeđeni, a glasnogovornik vatrogasaca kazao je za nizozemski radio da je 19 ljudi hospitalizirano, dok je drugima pružena pomoć na licu mjesta.

Timovi za spašavanje nalaze se na mjestu nesreće u Voorschotenu, selu blizu Den Haaga.


Prednji vagon noćnog vlaka iz Leidena za Den Haag iskočio je iz tračnica te je završio u polju, objavila je novinska agencija ANP, prenosi Reuters.

Drugi je vagon ostao na mjestu, dok je u stražnjem vagonu izbio požar koji je kasnije ugašen.

Teretni vlak uključen u nesreću

Prema ranijim izvještajima putnički se vlak sudario s teretnim. Glasnogovornik Nizozemskih željeznica (NS) Erik Kroeze potvrdio je da je teretni vlak uključen u nesreću, ali nije dao detalje.

Nizozemske željeznice objavile su da je željeznički promet između Leidena i dijelova Den Haaga privremeno obustavljen zbog nesreće.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.