Vjetar kulture dopuhao u Središnju Bosnu: Završen natjecateljski dio festivala monodrame inBox

Publici se tako, u velikom natjecateljskom finalu, predstavio najprije Hasan Sušić sa svojom predstavom

FENA | 10. RUJNA 2023. | 12:33

Sinoć je u Novoj Biloj kod Travnika predstavamaHasana Sušića i Radoslava Milenkovića završen natjecateljski dio programa Regionalnog festivala monodrame inBox.

Nakon raznovrsnog programa koji je tijekom dana obilježio Kid's inBox, večernji dio programa bio je rezerviran za natjecteljski dio festivala.

Publici se tako, u velikom natjecateljskom finalu, predstavio najprije Hasan Sušić sa svojom predstavom „Klinička slika“. Riječ je o monodrami koja kombinira elemente satire, ironije i komedije, a koja oživljava lik Saliha Lale Čmroka. Lik hipohondra Saliha nasmijao je publiku i lijepo teren pripremio za posljednju monodramu iz natjecateljskog dijela festivala.


Nastupio je potom Radoslav Milenković s monodramom „Naši dani“, koja je na daskama još od 1984. godine. Riječ je o predstavi u kojoj protagonist ulazi u više od trideset likova. Ploveći različitim žanrovima i koristeći se različitim sredstvima izričaja – od farse i groteske preko cabareta i diskursa pučkog kazališta.

Širok spektar proživljenih emocija i pozitivne reakcije publike na obje predstave pokazuje kako je program trećeg Regionalnog festivala monodrame i više nego nadmašio očekivanja,priopćili su organizatori.

Večeras će biti proglašeni pobjednici, a u konkurenciji su Ljubomir Kerekeš s monodramom „Dimnjačar“, Nikola Milaković s predstavom „Marso“, Elmir Krivalić sa svojim „Američkim snom“, Hasan Sušić s „Kliničkom slikom“ te Radoslav Milenković s komadom „Naši dani“.

Također, na programu će se večeras naći velika hit-predstava „Da sam ptica“ s Dariom Lorenci Flatz i Tarikom Filipovićem. Program započinje u 20:30 sati u HKC-u Nova Bila-Travnik.

VIŠE IZ RUBRIKE:
VIŠE NA TEMU:
Ocjenjivati i komentirati mogu samo registrirani članovi. Ako još niste registrirani na portalu Bild.ba, učinite to ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.
ANKETA
Što mislite o Simpsons predictionsu?
Vjerujem u sve to jer je previše slučajnosti
Ma nema od toga ništa
Hmmmmm, štogod pogode ostalo narod doda
Kliknite na odgovor za koji želite glasati.
Ovu stranicu štiti reCAPTCHA. Primjenjuje se Googleova Politika privatnosti i Uvjeti pružanja usluge.